Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Değerli ikincilik

Soma'ya düşen ateş tüm Türkiye'de kalpleri dağladı.. Şehit madencilerin ailelerinin yaşadığı tarifsiz acılar bizim acılarımız oldu. Allah ölenlerin mekanını cennet eylesin. Şehit madencilerin kederli ailelerine rabbim sabırlar versin... Soma'daki maden faciasının tüm Türkiye'yi yasa boğduğu matem ortamında bırakın maç oynamayı kafaca motive olmak inanın çok zordu. Maden felaketiyle ilgili tribünlere asılan acılı pankartlara baktığımızda Galatasaraylı ve Erciyesli oyuncular ellerinden geldiği kadar maça konsantre oldu. Galatasaray oyuna "Golü erken atalım işi zora sokmayalım" düşüncesiyle başladı. Ama bazen aşırı istemek akıllı düşünmeye izin vermiyor. İlk yarıda Galatasaray telaş yapınca ciddi pozisyonlar kaçtı. Burak-Umut ikilisi gol bölgelerinde doğru pozisyon almadıklarında ve doğru koşular yapmadıklarından pozisyonları harcadılar. Ancak, müthiş gollerin adamı Sneijder'in kaleci Gökhan'la karşı karşıya kaldığında atamadığı gol akıllara zarardı.
Galatasaray telaştan ve aceleden ilk yarıda fark yapacağı maçı koparamadı. İkinci yarının başında Burak'ın attığı gol takımın, kulübenin, yönetimin ve taraftarların stresini aldı. Sezon biterken kadro istikrarını yakalayan Mancini'nin kadro doğrusu Erciyes önünde de meyvesini verdi. Umut-Burak ikilisi attıkları gollerle Galatasaray'ın Devler Ligi'ne doğrudan girmesini sağladı. Oysa bu sezon Galatasaray adına en kolay kazanılacak şampiyonluk olmalıydı. Galatasaray yönetimleri bu akıl tutulmalarında hep bindiği dalı kesmiştir. Terim-Mancini değişikliğiyle kaçan şampiyonluk tıpkı 2001 yılında kaybedilen şampiyonluğa benziyor.
Başkan Aysal ile yönetimi zor ve sıkıntılı geçen bir sezonda 9 yıl sonra kazanılan Türkiye Kupası'yla teselli buldu. Türkiye'de "Şampiyonlar Ligi'ne en çok katılan takım" unvanını koruyan Galatasaray'ın şampiyonluk kıymetindeki lig ikinciliğiyle kasasına şimdi 90 milyon TL girecek.
Uyarıyorum; "Başarı.. Başarı.. Başarı" diyerek yola çıkan Başkan Aysal yeni transferler ve Mancini ile devam konusunda doğru analiz yapmalı. Hakkını verelim; telaşlı Galatasaray'ın aklı yerinde olan ve Burak'ın attığı gole damga koyan Chedjou gecenin en iyisiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA