Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Formalar asla maç kazanmaz

Brezilya'daki Dünya Kupası "Takım olma" özelliğini taşıyan ekiplerin ön plana çıkacağı bir turnuva olacak. Fizik gücü, temposu, devamlılığı ve mücadelesi "Fit" olan takımlar kupaya damga vuracak. Bu gerçeği "Ölüm Grubu"nda "Averaj" takımı olarak adlandırılan Kosta Rika Uruguay'ı farklı yenerek gösterdi. Brezilya ile final oynama hayalleri kuran ve ayakları yere basmayan Uruguaylılar koşmadan, mücadele etmeden sadece "Büyük takım" unvanıyla maç kazanılamayacağı gerçeğiyle yüzleştiler.
Kosta Rika'nın hocası Pinto, "Rezil olacağımızı düşünenler yanılacaklar. Formalar futbol oynamaz. Dev rakipler önünde cesur bir Kosta Rika görecekler" demişti ve haklı çıktı. Campell'in, Duarte'nin, Gamboa'nın ve kaleci Navas'ın müthiş oynadığı Kosta Rika, zihinsel ve fiziksel zafiyet yaşayan Uruguay'ı ikinci yarı önce fizik gücüyle çökertti sonra da üç golle devirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA