Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Taşlar yerine oturuyor

Prandelli, Mancini'nin bozduğu Selçuk- Melo ortaklığını yeniden inşa ediyor...

İlginçtir; Mancini döneminde Galatasaray kadrosu "Yap-Boz tahtası" gibiydi. Prandelli ise "İstikrar"ı ön plana çıkarıp takım uyumunu yakalama adına iskeleti bozmuyor. İtalyan hoca, Rapid maçının kadrosunu ufak rötuşlarla aynen sahaya sürdü. Değişen; kalede Sinan'ın, savunmada Semih'in oynamasıydı. Prandelli kanatları ısrarla kullanmaya özen gösteriyor. Bruma-Telles, Olcan-Veysel, Honved'e karşı hızlı hücuma çıktıklarında etkili oldular. Pas uyumunu sahaya iyi yansıtan Bruma-Telles ikilisi bindirmelerde etkiliydi. Bruma bu uyumu geçen sezon sağda oynarken Eboue ile yakalamıştı. Özellikle Bruma'nın hareketliliği, dar alanda attığı çalımlar, topu saklaması Telles'in rakip savunma arkasına koşu yapmasına da fırsat tanıdı.
Savunmanın sağında çok başarılı olan Veysel hücumda belki top kaptırmıyor ama hız anlamında vitesi yükseltmesi gerekiyor. Prandelli oyunculardan İtalya Milli Takımı'ndaki gibi topu yere indirerek ve ayağa etkili pas yaparak oynamalarını istiyor. Emre, Selçuk, Olcan, Melo başta olmak üzere herkes kalitesi doğrultusunda bu isteğe uyuyor.
Prandelli, Mancini'nin bozduğu Selçuk-Melo ortaklığını yeniden inşa ediyor. Eski yerine dönen Selçuk da oyuna daha fazla akıl koymalı, hızlı hücumlarda topu ayağındayken daha çabuk çıkarmalı. Burak'ın tek forvet sisteminde görevi sadece gol atmak olmamalı. Çünkü Olcan-Bruma-Emre gibi tekniği yüksek oyunculara duvar olmalı, pas verirken topun şiddetini ayarlamalı. Prandelli'ye, "Takım uyumu ne zaman oturur?" diye sordum. İtalyan hoca, "İkinci kampta işimiz bu olacak" dedi. Prandelli'nin kadro istikrarına verdiği değer uyumu da kolaylaştıracaktır.
Not: Tüm Türkiye'nin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı kutlu olsun.. Prandelli, Mancini'nin bozduğu Selçuk-Melo ortaklığını yeniden inşa ediyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA