Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

'Nefes alamadık, bayılacaktık'

Meteoroloji ve doktorlar son günlerde Türkiye genelinde oluşan sıcak hava ve aşırı nem ile ilgili, "Sokağa çıkmayın. Hızlı hareket etmeyin. Güneşe çıkmayın" şeklinde uyarılar yapıyor.
Nedir bu nem? Nem havada bulunan su buharı miktarıdır. Yüksek nem, özellikle sıcak havalarda insan vücudunu olumsuz yönde etkiler. Vücutta aşırı terleme yapar. Metabolizmayı da yavaşlatır. Galatasaray ile Atletico Madrid İzmir'de aşırı sıcakta yüksek nem altında bir maç oynadı. İzleyenlerin zor nefes aldığı maçtan sonra oyuncular, "Çok yorulduk, ayaklarımız şişti, nefes alamadık, sıcak yüzünden zor hareket ettik. Maç içinde bayılacak duruma bile geldik" ifadelerini kullandılar. G.Saray-Atletico maçını İzmir'de o havada oynatmak büyük hataydı. Eğer maç öncesi sahada 90 dakika kalan oyuncuları tartıya çıkarsak, maç sonrası bir kez daha tartsak başlangıç ile bitiş kiloları arasında oyuncuların ciddi kilo kaybı yaşadıklarına kesin tanık olurduk.
Uyarımı zaman varken yapıyorum.. Galatasaray ile Fenerbahçe 25 Ağustos'ta Süper Kupa finali için Manisa'da karşı karşıya gelecek. Bir İzmirli olarak iyi bilirim, Manisa yazları çok sıcak, kışları ise yakıcı soğuk olur. Manisa 19 Mayıs Stadı konum olarak Spil Dağına bakıyor. Spil Dağı gündüz tüm güneşi emer akşamları da emdiği sıcağı aynen püskürtür. Süper Kupa'da iki takım da İzmir'den daha sıcak ve nemli bir ortamda oynayacaklar. Bir hatırlatmam olacak.. Tarih: 19 Ağustos 2006.. Yer: Manisa 19 Mayıs Stadı.. 2-2 biten Manisaspor-Galatasaray maçını Lig TV'de Melih Şendil anlatmış ben de yorumlamıştım. Aşırı sıcak ve nemden maç esnasında tribünde nefes bile almak zordu. Geceye Meduna'nın aşırı sıcak nedeniyle yere yığılması damga vurmuştu. O zaman Manisa'da oynayan Selçuk İnan ve Hakan Balta olayı iyi bilir. Lig başlarken Milli Takımın da iskeletini oluşturan Galatasaray'ı ve Fenerbahçe'yi Süper Kupa için Erzurum, Kayseri, Konya, Sivas gibi geceleri serin olan şehirler varken aşırı sıcakta Manisa'da oynatmak ne kadar doğru?
Bu maçın geliri Soma'ya bağışlanacak.. Mükemmel bir karar. Peki; Manisa dışında maç oynandığında elde edilecek gelir Soma'ya gitmez mi? İzmir'in sıcağı bence bir mesaj.. TFF saha ile ilgili kararını lütfen bir daha gözden geçirmeli..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA