Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Dost acı söyler

Fenerbahçe-Roma maçından sonra İtalyan basını Galatasaray'ın hocası İtalyan Prandelli'ye, "Fenerbahçe küçük görme. Dikkatli ol" uyarısında bulunmuş.
Fenerbahçe'nin oyun kalitesi, kadro uyumu olarak Galatasaray'ın önünde olduğunu görmek ve bunu Prandelli'ye hatırlatmak için İtalyan medyası olmaya gerek yok. Peki bu fark neden oluştu?
Fenerbahçe, üç yıldır hep nokta transfer yapmaya özen gösteriyor. Galatasaray ise şampiyon kadroyu sürekli bozmaya çalışıp, yeniden bir takım inşa etmeye çalışıyor.
Galatasaray bunu yaparken de bir çuval inciri berbat ediyor.
Fenerbahçe, Terim dönemindeki Galatasaray zihniyetinin yolundan gidiyor.
Galatasaray kendi doğrularını inkar eder yolda yürüyor.
İki takımın sezon hazırlıklarına bir göz atalım, farkı görelim. Fenerbahçe bu sene de Avrupa'da olmayacak. Fatih Terim'in ilk yılında Galatasaray, Avrupa'da yoktu.
Terim ne yaptı? Yeni kurduğu takımı sezon öncesi Şampiyon Ligi'ne katılan takımlarla maç yaptırdı.
Geçen sezon başı da Emirates Kupası'nı kazandığında da rakipler Devler Ligi'nin takımıydı. Terim'in hedefi futbolcunun vizyonunu hep üstte tutmaktı. Yineliyorum; Prandelli'nin bu sezon planlamasıyla hiç günahı yok.
Avrupa'da olmayacak Fenerbahçe ne yaptı? Olympiakos, Roma, Chalsae, Beşiktaş gibi Şampiyonlar Ligi katılacak takımlarla maç oynadı. Ciddi rakibe karşı futbolcu da ciddi oynar.

KİMSE BİNDİĞİ DALI KESMEZ

Prandelli, Galatasaray'da vatandaşı Mancini'nin tahrip ettiği "Takım ruhu" anlayışını yeniden kurmak adına "Kadro istikrarı" anlayışına yatırım yaptı. Sneijder'in yokluğunda Galatasaray sahada "Yaratıcı" oyun liderinden yoksundu.
Sneijder farkını göreceğiz.
Fenerbahçe'nin, Aykut Kocaman döneminde kurmaya çalıştığı kadro uyumunu ve istikrarına Ersun Yanal gibi İsmail Kartal da zarar vermeyecektir.
Kimse bindiği dalı kesmez.. Nokta transfer Diego olmadığı halde Fenerbahçe'nin uyumlu bir orkestra gibi şakıdığını hazırlık maçlarında gördük. Özellikle Fenerbahçe'de Sow-Emenike-Kuyt üçlüsünün icraatlara devam ettiğini, Caner'in formunun yükseldiğini söyleyebiliriz. Galatasaray başkanı bir aydır, "Bir santfor, bir sağbek, bir stoper alacağız" diyor. Gelen yok. Transfer biterken alınan ve sezon öncesi planlamasında yer almayan oyuncuların takıma uyumları geç oluyor.
Bunu yönetim ya da teknik heyet bilmiyor mu? Devler Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek Galatasaray'ın hala eski dönemlerdeki gibi davranması beni çok şaşırtıyor. Bu anlayış ne profesyonelliğe ne de kurumsallığa yakışmaz.

G.SARAY HEYBETİNİ KAYBETMİŞ GİBİ...

Galatasaray, Elmander Drogba gibi yıpratıcı, rakip savunmayı sarsacak, sırtı dönük oynayacak ve top tutacak bir golcünün ihtiyacını yaşıyor ama gelen yok. Golcü modeli belli ama arayışlar nedense farklı.
Prandelli iyi sabrediyor doğrusu.
Galatasaray bir aydır savunmada kimlerin oynayacağına karar veremiyor. Muslera ve Semih dışında savunmadaki dağınıklığı sürüyor. Sağ bek yok, Veysel geçici merhem olmaya çalışıyor. Stoper alınamıyorsa o zaman Chedjou'nun gönlünü almak doğru olur.
İki takımın kadro değerine bakarsak çok şaşırırız. Gidenler, kiralık verilenler ve alınanlara bakınca Galatasaray mevcut kadro genişliğinin değeri: 161 milyon euro. Fenerbahçe'nin değeri ise 145 milyon euro. Görünen köy zaten kılavuz istemezmiş; Fenerbahçe "Daha takım gibi" duruyor. Galatasaray bir beden küçülmüş, heybetini kaybetmiş takım görüntüsünü veriyor.
Prandelli'nin Süper Kupa'da oyun anlayışı "Fenerbahçe'yi önce durdur, sonra yenmeye çalış" olmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA