Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mehter takımını bile geçemezler

Deveye "Neden boynun eğri?" diye sormuşlar.
Deve de "Nerem doğru ki!" şeklinde cevap vermiş. Galatasaray'ın Eskişehir karşısında hali "Deve"nin haline benziyordu. Bir takım bu kadar temposuz oynar mı? Bu kadar çok yan pas yapar mı? Koskoca Galatasaray'ın geriden oyun kurucusu Yekta olur mu? Kaptan Selçuk sorumluluk almazsa Galatasaray kazanabilir mi? Bu defolar Galatasaray'ın el freni gibiydi. İnanın Mehter takımı ile Galatasaraylı futbolcular "Yavaşlık" konusunda yarışa girselerdi, geride kalırlardı.
Muslera, Semih, Chedjou, Tarık Çamdal hariç, başta Prandelli olmak üzere Burak dahil herkes döküldü. Tarık Çamdal fizik olarak çok güçlüydü. İlk maçında etkili bindirmeler yaptı. Galatasaray takımı, fizik olarak Tarık'ın gerisinde kaldı. Demek ki; Prandelli bu takıma yeterince yükleme yapmamış. Temposuzluk, yavaşlık, ağır oynama, çabuk düşünememe güçsüzlükten kaynaklanıyor.
Avrupa'daki hazırlık döneminde "Kadro istikrarı"nı koruduğu ve kanatlardan hücum etmeyi arzuladığı için alkışladığım Prandelli şaşırtıcı biçimde bindiği dalı kesiyor. Bruma'yı oynatıp, Olcan'ı kulübede tutmak kanat istikrarına darbeydi. Bruma'nın yerine Umut'u alıp geç de olsa çift forvete dönmek doğruydu.
Sola geçinceye kadar yorgun, bitkin ve etkisiz görünen Sneijder'i tam etkili ortalar yaparken oyundan almak hataydı. Orta yapacak Bruma ve Sneijder çıkınca çift forvete geçmenin anlamı kalmadı. Sneijder haklı olarak bozuldu ve Prandelli'nin elini sıkmadı. Medyada bir haftadır Pandev'in leblebi gibi goller attığı yazıldı, çizildi. O zaman Pandev gibi tek vuruş ustası oyuna son 15 dakikada mı girer? Dzemaili çok koşan, çalışkan ama ağır bir oyuncu. İyi şut attığı söylenen İsviçreli'nin ilk yarıda Tarık'ın yaptığı asistte şut atmayıp pas vermesi akıllara zarardı. Acaba Prandelli şut atmayı Galatasaray'a yasakladı mı?
Çünkü Bruma, Sneijder, Dzemaili, Selçuk şut atması gereken pozisyonlarda "İkramcı!" rolünü üstlendiler. Üç önerim var; 1-Galatasaraylı futbolcular birbirleriyle konuşmaya özen göstersinler.
Konuşmadıkları için doğru ve isabeti pas yapamıyorlar. 2-Selçuk hiç etkili değil.
Kaptan eğer yorgunsa dinlenmeli, kendini yenilemeli. Bu haliyle çok eleştiri alır. 3
-Burak dikine koşu yaparken arkadaşın önüne değil ters tarafa koşmalı...

Orta yapacak Bruma ve Sneijder çıkınca, çift forvete geçmenin anlamı kalmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA