Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sneijder fener yaktı

Liderlik kitabında şöyle yazar: "Kazanmak için büyük oyunculara sahip olmalısınız.
Eğer elinizde iyi oyuncular yoksa kazanmanız tesadüflere kalır. Eğer elinizdeki yıldız oyuncuları doğru kullanmazsanız onları da kaybedebilirsiniz.
Antrenörün fark yarattığı nokta budur."
Galatasaray, son yıllarda Fenerbahçe'ye karşı TT Arena'da elde ettiği üstünlüğü, büyük yıldızı Sneijder'in attığı müthiş gollerle sürdürdü.
Bu zaferde, çıkıncaya kadar sıfır katkıyla oynayan Dzemaili'yi oyundan çıkarmayan Prandelli'nin hiç katkısı yok.
Galatasaray'ın zaferini anlatırken bazı şans noktalarına da değinmek gerekir. Emre Belözoğlu oyundan çıkıncaya kadar oyuna hükmeden, topu iyi kullanıp akıllı pas yapan taraf Fenerbahçe'ydi. Bu sürede Galatasaray Melo'yu savunmaya yakın oynatınca orta alanı F.Bahçe akıllı kullandı. Dzemaili yardım etmeyi düşünmediği için Gökhan Gönül sağ taraftan defalarca bindirdi. Emre çıkınca Galatasaray oyuna ortak oldu. Alves ağır bir faulle "İhanet" gibi oyundan atılınca Galatasaray oyunun üstünlüğünü eline geçirdi.
Fenerbahçe 10 kişi kalmış, Prandelli seyrediyor. Umut'un geç de olsa girmesi ve Galatasaray'ın iki forvete dönmesinin ardından A2 Milli Takım'daki mükemmel oyununu iki golle süsleyen Emre Çolak'ın dahil olması sonucu Galatasaray, kapanan F.Bahçe'nin kalesinde adeta kamp kurdu.
Sneijder "Ben sahne almadan derbi noktalanmaz" deyip sahneye çıktı. Kimsenin Galatasaray'da kaleye şut atmayı düşünmediği sırada iki dakikada attığı iki füzeyle Volkan'ı çaresiz bıraktı.
Galatasaray'ı başarıya hep Galatasaray'ı yüreğinde hisseden oyuncular taşımıştır. Sneijder de tıpkı Hamit, Emre Çolak, Semih, Selçuk, Melo, Umut, Burak ve Muslera gibi bu duyguya sahip. Olcan'ın karakterine de kefilim.
Maç boyu Olcan çok çalıştı, direkten dönen topu şansızlıktı.
Prandelli'nin Fenerbahçe galibiyetinden sonra artık kendi getirdiği Dzemaili'ye değil, Hamit ve Emre Çolak gibi oyunculara öncelik tanıması gerekir.
NOT: Galatasaray'ın yediği gol öncesinde top taç çizgisini geçti. Ama Tarık Ongun'un görmemesi büyük hata... Çünkü 2-0 ile 2-1 arasında ikili averaj konusunda büyük fark var.

Alves ihanet gibi bir faulle atılınca, üstünlük Galatasaray'ın eline geçti

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA