Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Derin G.Saray 'Yarsuvat' dedi

Galatasaray'da sistem, "Başkan Duygun Yarsuvat olacak" dedi. Ve; 1566 oya karşı 1777 oyla G.Saray'ın 35'inci başkanı olan Sayın Yarsuvat, 210 gün sürecek görevine seçildi. 3379 kişinin oy kullandığı "Ara rejimi" andıran Olağanüstü Genel Kurul'da derin Galatasaray, Yarsuvat'ın başkan seçilmesinde yine etken oldu. Böyle bir seçimi 2006 yılının Mart ayında rahmetli Özhan Canaydın ile Yiğit Şardan'ın çekişmesinde yaşamıştım. O gün Şardan'a oy verenler ve medyanın büyük bir bölümü, Şardan'ın kazanacağına fazlasıyla inanıyordu.
O seçimde de aday olan Alp Yalman, Canaydın'a karşı kullanılacak tepki oylarına paratoner olmuş ve o oyların Şardan'a gitmesini engellemişti. Yani Canaydın, Şardan'a karşı kazanmıştı ama o seçimin perde arkasında Alp Yalman'ın katalizör görevi üstlendiği başkanlık adayı yatıyordu.
Alp Bey, 8 yıl sonra Canaydın-Şardan seçimi gibi bir seçimi Duygun Yarsuvat'a karşı yaşadı. Alp Bey, Galatasaray camiasında çok sevilen ve saygı duyulan bir başkandır.
Ama 'Derin Galatasaray' Ünal Aysal sonrası, Mayıs 2015'te seçime gideceğim vaadinde bulanan Duygun Yarsuvat'ı başkanlığa getirdi. Bu seçimin güzel tarafı, iki başkanın fair-play ortamında yarışmasıydı. Ancak Canaydın-Şardan seçimi gergin bir ortamda yapılmış, oy verenler arasında çok ciddi restleşmeler ve polemikler olmuştu. Sadece Duygun Yarsuvat'ın bir anlık öfke ile söylediği "Karşımızda intikam timi var" söylemi, G.Saray'da çok hoş karşılanmadı.
Çünkü Duygun Yarsuvat eğitimci, Galatasaray camiasında yetişmiş akıllı, bilgili bir hoca... İnanıyorum ki bu söyleminden pişmandır.
Duygun Yarsuvat'a oy atanlar bile, Alp Yalman'ın seçim kaybetmesinden dolayı çok üzüldüler.
Hatta Yalman'ın kaybetmesine şu yorumu yaptılar: "Adnan Polat, Alp Yalman'ın mazbatasını elinden alıp, Yarsuvat'a verdi. Eğer televizyona Alp Yalman adaylığı açıkladıktan hemen sonra değil de bir hafta sonra çıksaydı, Yarsuvat aday olmaz, Alp Yalman da seçimi kazanırdı." Bu yorumlara ben de katılıyorum. Eğer Adnan Polat, televizyonda "Desteğim ve oyum Alp Yalman'a" demeseydi, hatta Göçek'te buluşmaları ve görüşmeleri medyaya yansımasaydı, Alp Yalman'ın kazanma şansı çok yüksek olurdu. Ama seçimin üzerine Polat'ın gölgesi düşünce, Aysal'ı göreve getirenler, kenetlenip Duygun Yarsuvat'ın kazanması için elbirliği yaptılar.
Yeni Başkan Duygun Yarsuvat'a 210 günlük süreçte Allah kolaylık versin. Çünkü Galatasaray'ın çok ciddi mali sorunları var.
Ve yönetim olarak 4. yıldızı hedefliyorlar.
Dilerim Galatasaraylıları mutlu ederler.


"Mayıs 2015'te seçime gideceğim" diyen Yarsuvat, derin G.Saray'ı etkiledi.

Adnan Polat, Alp Yalman'ın mazbatasını elinden alıp, Yarsuvat'a verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA