Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kesintiler ligin ayarını bozdu

Süper Lig 29 Ağustos'ta Balıkesir-Akhisar maçıyla açılmıştı. Yarın ligin 10. haftası start alacak. 29 Ağustos ile 22 Kasım arasındaki 85 günlük süreçte toplam 9 hafta oynanmış. Ben ligin bu kadar çok kesintiye uğradığı bir dönemi hatırlamıyorum. Süper Lig, milli maçlar nedeniyle tam üç kez kesinti yaşadı.
Bir örneği G.Saray'ın Milli Takım'a giden yerli ve yabancı oyuncuları üzerinden vereyim.
G.Saraylı oyuncular ikisi hazırlık 4'ü resmi olmak üzere Milli Takım'la toplam 6 maç oynarken Devler Ligi'nde de 4 maç yaptılar. G.Saraylı oyuncular Süper Lig'de 9 maça çıkarken Milli Takım ve Avrupa arenasında 10 maç oynamışlar.
Bu büyük kesintiye bakınca lig yarışında futbolcuların maçlara kafaca motive olma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını gözetmek gerekir. Avrupa'da ve Milli Takım'da alınan kötü sonuçlar nedeniyle yerli oyuncuların lige dönüşlerinde yaşadıkları zihinsel travmadan kurtulma adına zorlandıklarını söyleyebiliriz.
Milli maçlar nedeniyle kesintiye uğrayan ligin yeterince rayına oturmadığını, yeterli heyecanın oluşmadığını takımların da bazı maçlarda uyum ve ritim sorunu yaşadığını maçları incelersek görürüz.
Milli Takım'da ve Avrupa'da alınan kötü sonuçların yanı sıra Prandelli'nin inatçı tavrı yüzünden kadroda yakalanamayan istikrarın en fazla G.Saraylı oyuncuları olumsuz etkilediğine inanıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA