Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Zeki oyuncu farkı

Rijkaard'ın sözünü hatırlayalım: "Biz hoca olarak her zaman zeki oyuncuları tercih ederiz. Zeki oyuncu pozisyon kaybetmez. Ne zaman pas verip top süreceğini ve ne zaman tek pas oynayacağını bilir."
G.Saray çok iyi oynamadığı maçta ayağına gelen galibiyet kısmetini tepti. G.Saray'ın oyun zekası kısıtlıydı. Chedjou-Melo-Sneijder gibi omurganın önemli yabancılarının yokluğu G.Saray'ı olumsuz etkiledi. Melo ve Sneijder gibi zeki oyuncuların eksikliği maç boyu hissedildi. Selçuk ve Emre Çolak'ın aklı G.Saray'ı taşımaya yetmedi. Umut, Telles, Sabri, Olcan zaman zaman top tutamadıkları gibi çok pas hatası da yaptılar.
Olcan-Burak-Emre üçlüsünün mükemmel organizasyonuyla gelen golden sonra Muslera'nın sahneye çıkıp inanılmaz kurtarışlar yapması maçın G.Saray adına sıkıntılı geçeceğinin işaretiydi. Muslera'nın, Stancu'nun frikiğine uzanışını ve kurtarışı muhteşemdi.
Hamza Hoca sıkıntıyı görmesine rağmen müdahaleyi geç yaptı. Stancu'nun attığı gole kadar G.Saray ciddi baskı altındaydı. Tüm ataklar Telles'in bölgesinden geliyordu. Bana kimse, "Telles genç oyuncu, adam olacak" demesin. G.Saray Telles'ten kazık yediğini kabul etsin ve zaman kaybetmesin. Orta yapmasını bilmeyen, pozisyon alamayan, arkasına sürekli rakibini kaçıran bir oyuncudan sol bek olmaz. Hamza Hoca değişikliği yaparken Telles'i çıkarıp, Olcan'ı keşke sol beke çekseydi, daha doğru olurdu. G.Saray golü Telles'in bölgesinden yedi. Selçuk rakibi kovalarken Telles ortada yoktu.
Gençler'in yüklendiği dakikalarda Umut-Burak ikilisi fantezi olmaya başlamıştı. Hamza Hoca rakibin hızını kesmek için orta alanı güçlendirip tek forvete dönebilirdi. Bazen akıl tutulmaları yaşayabiliyor. Ancak G.Saray'da oyunun liderliğini yeniden üstlenen kaptan Selçuk'un da kenara gelip Hamza Hoca'ya orta alanın çöktüğünü hatırlatması gerekirdi. Hamit'in hep önde oynamasında ısrar edilmesi yanlıştı. Hamit ağır olduğu için hızlı atağa dönüşecek pozisyonlarda ağır kaldı. Oysa Hamza Hoca Mersin maçında Hamit'i geriye çekip, Sabri'yi öne itmiş ve maçı döndürmüştü. Bu hamlenin yapılmaması beni şaşırttı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA