Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Özel hayatta da aile olmalısınız

Önce kendini oyunculara anlattı. Davranışlarıyla samimiyet kurdu. Vücut diliyle karakterini ve çizgilerini belirledi. Florya'da sararan sevgi tohumlarını yeniden yeşertti. Söylemleriyle güven aşıladı. Eylemleriyle ve kararlarıyla adaletli olduğunu gösterdi. Oyun planıyla oyuncularının, korkak futboldan cesur futbola çabuk ve etkili dönüş yapmasını sağladı. Kazanma fikrini beyinlerine kazıdı. Tüm oyuncuların aynı ortamda antrenman yapmasını sağlarken hepsine "Biz" diye düşünmelerini aşıladı. Ve; Galatasaraylı oyuncular tıpkı Terim dönemindeki gibi Florya'da "Galatasaray Aile"si oldu.
Bu pozitif değişimi yaratan Hamza Hoca'ya Galatasaraylı futbolcuların başarı konusunda bir borçları olduğunu düşünüyorum. Aile, kralların bile giremediği güçlü bir kaleymiş. Galatasaray oyuncuların "Aile" olmaları ne kadar önemliyse özel yaşamlarında da "Aile" ciddiyeti içinde hareket etmeleri daha da önemlidir.
Özellikle "bekar" oyuncular kritik maçlar öncesinde futboldaki, "İyi dinlen. İyi çalış. İyi beslen" kuralını hatırlayarak adımlarını atmalıdır.
Çünkü uzun soluklu tatilde özellikle Hamza Hoca ile çıkışa geçen bazı oyuncuların yeterince kendine bakmadığı ve verilen çalışma programını uygulamadıklarını net görünüyor.
Sahanın içi asla yalan söylemez. Güçlü olmamak oyuncuyu strese sokar, sinirlilik yaratır. İsim vermeyeceğim; ama bazı oyuncular ikili mücadeleleri güçsüzlükten dolayı kazanamadıkları için öfke kontrolünü yapamıyorlar. Ama güçlüysen tekmeye bile aldırmazsın.
Galatasaray'ın kaliteli ayaklarının önündeki en büyük engel fiziksel zafiyettir. İyi çalışma, doğru beslenme ve adam gibi yaşamak bu zafiyetin tedavisini kolaylaştırır.
Hamza Hoca işbaşı yaparken, "Yolumuz uzun. Hasarlar göreceğiz. Sendeleyeceğiz. Önemli olan zor günlerde tekrar birbirimize sarılıp ayağa kalkmayı bilmeliyiz" dedi.
Kupada alınan iki yenilginin Galatasaray adına bir "sendeleme" olduğunu düşünüyorum. Galatasaraylı oyuncular özellikle şımaran ve fiziksel zafiyet yaşayanlar şapkalarını önlerine koymalıdır. Yarınlarda mutlu olmak bugünleri kazanmaktan geçer. Bursaspor maçı Galatasaraylı oyuncuların hükmedeceği ve ayakta olduklarını ispat edecekleri ciddiyet gerektiren bir mücadele olmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA