Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Başkanların düellosu

"10 aylık döneminin hesabını ver" diyen Yarsuvat'a eski yöneticiler eleştiride bulundu: "Bu faks yönetim kurulu kararıyla mı çekildi. Yoksa başkan kendi inisiyatifini mi kullandı? Bunu açıklasın"

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın imzasıyla eski başkan Ünal Aysal ve yönetimine gönderilen, "Mart ayındaki Mali Kongre'de 10 aylık döneminin hesabını ya gel kendin ver ya da birini görevlendir" şeklindeki faks camiada şok etkisi yarattı. Ünal Aysal'ın ikinci döneminde yer alan bazı yöneticiler, beni arayıp üzüntülerini dile getirdiler. Polemik olmaması için isimlerini vermeyeceğim yöneticiler bu faksı eleştirirken, ilginç tespitler de yaptılar. Şimdi noktasına virgülüne dokunmadan o eleştirileri aktarıyorum:
"Geçilen faks, yönetim kurulu kararıyla mı alındı? Yoksa Başkan Duygun Yarsuvat inisiyatif kullanıp yönetime haber vermeden mi bu faksı çekti? Bunun açıklanması gerekir. Eğer yönetim kurulu kararı varsa o zaman bu çok daha şaşırtıcı olur. Çünkü Yarsuvat'ın yönetimindeki Ebru Köksal, Mehmet İpek Dokuyan, Ural Aküzüm ve Mali İşlerden Sorumlu Mete İkiz, Aysal yönetiminde de vardı. 10 aylık dönemi özellikle Mete İkiz ile denetim kurulunda görev yapan Ural Aküzüm çok iyi biliyor ve her türlü bilgiyi Başkan Yarsuvat'a verebilirler.

KAVGA G.SARAY'A YAKIŞMIYOR
Eğer bu faksı çekmek, Başkan Yarsuvat'ın karşılıklı polemik yaşadığı Aysal'a ve biz yöneticilere aba altından sopa göstermekse son derece kırıcı bir davranış. Çünkü biz ne bir yolsuzluk ne de bir hırsızlık yaptık. Hatırlatırız; Başkan Yarsuvat 13 Nisan 2014'te yapılan Mali kongrede divan başkanıydı. Ve Galatasaraylı kızların basketbolda Fenerbahçe'yi yenip Avrupa Şampiyonu olduğu güne denk gelen Mali Kongre, Aysal'ın 1 Ocak-31 Aralık 2013 dönemini kapsıyordu. O kongrede Aysal'ın ilk yönetiminin 5 ayı ve ikinci yönetiminin ibrası yapılmıştı. Başkan Yarsuvat iki yönetim için iki ayrı ibra isteyenlerin teklifini reddetmiş ve "İki dönem birlikte yapılacak" demiş örnek olarak da Mehmet Cansun'un 8 aylık dönemini göstermişti. Divan Başkanlığı ile kulüp başkanlığı arasındaki görüş farklılığını anlamadık. Bu kavga ortamı Galatasaray'a yakışmıyor. Başkan Yarsuvat'ın faksına üzüldük ve kırıldık."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA