Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Melo ve G.Saray ruhu

Halk dilinde, "Yiğidi öldür ama hakkını ver" şeklinde bir söz vardır... Değerli büyüğüm Şansal Büyüka bel fıtığı teşhisiyle ameliyat olan Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo hakkında şu yorumu yaptı:
"Melo'ya sert oynuyor dedik ama sağlığını tehlikeye atacak kadar takıma bağlıysa tam anlamıyla sağlam bir Galatasaraylı.."
Bu bir vicdan sorgulaması mı bilemem ama sonuçta Melo'ya hakkını veren Büyüka'nın sözlerinden dilerim Tümer Metin de nasibini alır..
Melo bugün değil, Florya'ya adım attığında Galatasaraylıydı.. Zaman tüneline uzanıp bir örnek vereceğim. Galatasaray'ın 4 yıl üst üste şampiyon olduğu dönemde Fatih Terim'e, "Hagi, Popescu ve Taffarel için ne düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltilmişti. Terim şu cevabı verdi: "Üçü de karakterli, kaliteli insanlar.. Başarılarında kalitelerinin yanı sıra Türk oyuncularından da ciddi destek ve ilgi görüyorlar. Türk futbolcularının yarattığı sevgi ortamının içinde başarılı oluyorlar. Takım içinde Galatasaraylı muamelesi görüyorlar.."
Bu yoruma ben de, "Hagi, Popescu ve Taffarel ülkelerinde sanki Galatasaraylı doğmuş" yorumunu yapmıştım.. Bu efsane üçlü oynadıkları süre içinde Galatasaray'la ilgili aidiyet duygusunu hiç kaybetmediler. Bu efsane üçlü bugün de Galatasaraylı muamalesi görmeye devam ediyor.
Galatasaray'a kiralık gelen ama Terim'in Florya'ya geri getirdiği Galatasaraylılık ruhuyla yoğrulan Melo partneri Selçuk ile play-off'lu 40 maçlık süreçte 36 kez forma giymiş ve 12 gole imza atmıştı. Kiralık bir oyuncunun sergilediği bu performansa bakınca saha içi davranışlarıyla sık eleştirilen Melo'nun Galatasaray'da yakaladığı sevgiyi, uyumu ve iş ahlakını görüyoruz.
Melo tıpkı bir Taffarel, Nobre, Alex gibi tüm zamanını ailesine ayıran, çocuklarıyla mutlu olan, gece yaşantısına yan gözle bile bakmayan bir futbolcu. Düzgün yaşamanın, iyi çalışmanın ve mesleğine gösterdiği saygının belgesini ameliyatı yapan doktorlar gördü. Ameliyata girerken Melo'nun beyni bacağına hükmetmiyordu. Ameliyat sonrası Melo'yu yürüten doktoklar güç kaybının nerede olduğunu öğrenmek için yaptıkları testte Melo'nun gücünü geri kazanmasına çok şaşırırken, "Kendine iyi bakmış. Çok güçlü. Beklenenden daha kısa sürede sahalara döner" yorumunu yaptılar.
Futbolda, "İyi çalışacaksın. İyi dinleneceksin. İyi besleneceksin" felsefesine Galatasarayla ilgili aidiyet duygusunu yaşayan Felipe Melo en güzel örnektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA