Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Susmanın sonu budur

Galatasaray'da Hamza hoca ve ekibinin derbide yakalandığı akıl tutulması Başakşehir maçında da nüksetti. Oyuncu değişikliklerinde yapılan hatalar Galatasaray'ın canını yakmaya devam ediyor. Belki, "Büyük bir takım 2-0 öne geçtiği maçı berabere bitirir mi?" diye sorabiliriz. Ancak maça bakarsak; Yasin'li oyun ile Yasin'siz oyun arasında Galatasaray'da gece ile gündüz kadar fark olduğunu görürüz.
Yasin'li Galatasaray, skoru 2-0'a getirmiş, az gol yiyen Başakşehir önünde topun, oyunun üstünlüğünü hiç kaybetmemiş ve özellikle Olcan- Sneijder-Yasin üçlüsüyle soldan pozisyon üretmekte zorlanmamıştı. Hamit mükemmel oynuyor, jeneriklik gole imza koyan Selçuk takımı maestro gibi yönetiyor, Yasin soldan etkili hücumlarda bulunuyordu.
Herşey iyi giderken ve Yasin çok iyi oynarken oyuncu değiştirmenin anlamı var mıydı? Üstelik sakatlık yok, "Beni çıkar" diyen yok. Ne zaman Yasin çıktı, Dzemaili girdi Galatasaray'ın ritmi, temposu ve oyun hakimiyeti resmen sarsıldı. Eğer 65'te bir değişiklik yapılacaksa bu isim Galatasaray'ı hızlı hücuma taşıyan Yasin değil, maç boyu tek top kazanamayan, çalım atamayan, rakibini geçemeyen ruhu donmuş, refleksleri azalmış Bruma olmalıydı. Üstelik ilk yarıda da Bruma kötüydü ama Sabri onun eksikliğini gideriyordu. Sabri sakatlanıp, Tarık girince Bruma'nın rezilliği de ortaya çıktı. Bruma'nın bu halini Hamza hoca ve teknik heyet göremedi, şaşırdım. Ayrıca Bruma çıkıp Telles girip, Olcan sağ tarafa gelseydi saygı duyardım. Dzemaili'nin girmesi ise Hamza hocanın Fenerbahçe maçında kendine yöneltilen eleştirilerden özür dilemesi gibiydi.
Galatasaray'ın oyun liderliğini Selçuk zaman zaman Sneijder yapıyor. Bu ikili Hamit'le birlikte bilgi, beceri ve kariyer olarak Galatasaray'ın abileri durumunda değil mi? Bu üçlü sadece oyuna akıl koymamalı bazen kulübeye yanaşıp Hamza Hoca ile bağlantı kurmalı. Mourinho, Guardiola, Ancelotti bu konuşmaları yıldız oyuncularıyla yapıyor. Fenerbahçe'de bu konuşmaları İsmail Kartal ile Emre yapıyor. Galatasaray'da teknik heyet ile Selçuk-Sneijder-Hamit arasında DİYALOG yok. Hamza hoca bu diyaloğa sıcak bakmaz ise maç sonlarında daha çok, "Hata bende, özür dilerim" yorumlarını yapar.
Dilerim; Abdullah Avcı ve öğrencileri diğer derbi maçlarında da aynı performansı gösterirler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA