Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Bu galibiyetler 'çekirge' olmamalı

G.Saray'ın TT Arena'da maçını canlı izlemeye gelenler ya yanlarında dil altı hapını getirmeliler ya da özel doktorlarını yanlarına almalılar. Bu heyecana, bu yüksek strese kalp bile zor dayanır. Galatasaraylı oyuncular yine stres yüklü bir maçı 84'te kaptan Selçuk'un attığı golle kazandı. Antep maçında diğer kaptan Hakan Balta'nın 85'te attığı golü hatırlarsak dilerim bu kazanma şekli "Çekirge" örneğine dönmez.
Akhisar'da Galatasaray iyi değil ama doğru oynamıştı. Bir gerçek var ki, Hamza Hoca'nın kazanan kadroyu bozup Emre Çolak'ı kulübede tutması adalet adına haksızlıktı. Hayatlarında böyle şampiyonluk maratonu yaşamamış Bruma, Yasin, gibi oyuncular zihinsel olarak kendilerini maça veremiyorlar. Özellikle Bruma bu heyecanı hiç taşıyamıyor. Galatasaray Bruma-Emre Çolak değişikliğine kadar sahada 10 kişi oynadı. Bruma ne hücum yapabildi ne de etkili orta atabildi. Hamza Hoca'nın inatla Bruma'ya bu kadar dayanması şaşırtıcı ve hataydı.
Final haftalarında şampiyonluk yaşamış oyuncuların sahada olması daha akılcı olur. Galatasaray skor avantajını eline geçirdikten sonra rakibin risk alacağı düşünülürse, Bruma oyuna girebilir. Hamza Hoca bu galibiyeti, "İyi oyundan çok skor için oynadık ve kazandık" söylemiyle açıklayamaz.
Çünkü Konya'nın ilk yarıda Kenan ve Hasan Kabze ile yakaladığı ama atamadığı net pozisyonlar var. Antep de Konya da G.Saray'ı önce "kompakt" oyunla durdurdu. Hamza Hoca rakiplerin kalabalık savunmalarını aşacak farklı bir formül üretmeli. Sneijder'in tutuk oyunu Burak, Yasin ve Selçuk'u olumsuz etkiledi. Melo'nun hırsı, kaybetmeme direnci, Selçuk'un golü atmasını sağladı. Burak-Umut ikilisi zor pozisyonlarda arka direkte buluştukları topları Melo gibi geriye doğru çıkarmayı da akıl etmeli.
Sabri sahanın çalışkanıydı. Emre Çolak oyuna girdikten sonra Galatasaray hem topa daha fazla sahip oldu hem de hücum etkinliğini arttırdı. Burak'a yapılan penaltıyı Barış Şimşek ve ekibi görmemiş olabilir. Ancak Barça'nın, Bayern'e karşı Neymar ile attığı golün öncesi Suarez'e yapılan ve avantaja dönen faul pozisyonun aynısı Melo'ya yapıldı. Barış Şimşek, "Avantaj, oyna" diyebilseydi, Burak-Umut-Sneijder üçlüsünden biri ikinci golü atacaktı. Barış Bey de Rizzoli de FIFA hakemi.. Aradaki fark, İtalyan hakem kokartını süs olsun diye takmıyor!..

En yüksek not 8
Felipe Melo

En düşük not 3
Bruma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA