Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Hamza hoca bereketi

Galatasaray'ın Hamza Hamzaoğlu yönetiminde kazandığı 20'inci şampiyonluk ve takılan 4'üncü yıldız efsane başkanlardan Alp Yalman'ın, "Büyük düşünmek pahalı düşünmek değildir" sözünün tam karşılığıdır..
45 yaşındaki Hamza hoca çalıştığı süre içinde Galatasaray'dan 500 bin dolar aldı. Bu paranın üstüne lig şampiyonluğu için 150 bin dolar, kazanılan Ziraat Türkiye Kupası için de 100 bin dolar eklenecek.. Sonuç: Hamza hoca Galatasaray'dan 750 bin dolar kazanacak..
Bakalım İtalyan Mancini ne almış? Eski başkan Ünal Aysal'ın, Fatih Terim'in yerine getirdiği Mancini'ye yıllık 3.5 milyon Euro ödendi. Kupa zaferi için de Mancini 500 bin Euro aldı. Galatasaray şampiyon olsaydı Mancini cebine 1 milyon 250 bin Euro daha indirecekti. Mancini, Galatasaray'da işler iyi gitmediğinde, "Bu takımı ben kurmadım" diyerek başarısızlığa kulp takmaya çalıştı. Hamza hoca kötü sonuçlarda, "Bu takımı ben kurmadım" mazeretine hiç bürünmedi..
Mancini'ye devre arası saçma sapan da olsa Ünal Aysal 20 milyon Euro'luk transfer yaptı. Hamza hocaya, Yarsuvat yönetimi bırakın oyuncu almayı eldeki bazı oyuncular bile kiralık verildi.
Aysal'ın "Sudan ucuz" diyerek getirdiği bir başka İtalyan Prandelli Galatasaray'la yıllık 2 milyon 295 bin Euro'ya anlaştı.

ARSIZ PRANDELLİ

G.Saray varsayalım ki; lig şampiyonluğunu ve kupa zaferini Prandelli ile başarsaydı, İtalyan hoca toplamda 1.5 milyon dolar "Bonus"u cebine indirecekti. Kısmet olmadı ama "Arsız" Prandelli doğmamış çocuğa don biçer gibi "Kalsaydım ben de Galatasaray'ı lig ve kupa şampiyonu yapardım" diyerek sadece alacaklarını değil bonusları da istiyor..
İtalyanlar hep mazeret üretti. Oyuncular bilgisiz ve yetersiz muamelesi gördü. Goller kaçtı, suçlu golcüler oldu. Yenilen gollerde fatura İtalyan hocalar tarafından savunmaya kesildi. Kendilerini sütten çıkma ak kaşık gibi gören İtalyanlar yüzünden Galatasaray "Aile" kavramını yitirdi. Florya'da dostluk, arkadaşlık ilişkileri zedelendi. Sevginin yerini nefret ve grupçuluk doldurdu.
"Yerli malı yurdun malı her Türk onu kullanmalı" sözü gibi Galatasaray'ın çocuğu Hamza hoca Florya'ya adım attığı gün bakın ne mesajlar verdi:
1- Yöneti m kuruluna bize güvendikleri için teşekkür ediyorum. Onlara layık olmaya çalışacağız.
2- Coşku muzu artırarak taraftarımızla da bütünleşmeyi hedefliyoruz. Taraftarımızı mutlu etmek bizim için çok değerli. Zaten bu amaçla çalışıyoruz.
3- Yolu muz uzun. Hasarlar göreceğiz, sendeleyeceğiz. Önemli olan zor günlerde tekrar birbirimize sarılıp ayağa kalkmak ve devam edebilmek.
4- Ben hiçbir zaman rakibe göre oyun tercih etmem. Rakibimiz kim olursa olsun bizim ne yaptığımız önemli. Tek forvet de 3 forvet de oynayacağız. Oyun içinde değişimlere hazırlıklı olacağız.

ÖNGÖRÜLER GERÇEKLEŞTİ
Hamza hocanın teşhislerinin ve öngörülerinin hepsi yaşandı. Gün geldi hasarlar oldu, gün geldi Galatasaray sendeledi. Ancak başarı da başarısızlık da Florya'da sevgi, arkadaşlık ortamı içinde harmanladı. Yaşanan acılar, "Kol kırılır yen içinde kalır" mantığıyla tedavi edildi. İlklerin kulübü Galatasaray, Hamza hoca yönetiminde çok kritik bir dönemde şampiyon olup 4 yıldızı taktı.
Hamza hocanın başarısı "Büyük düşünmek pahalı düşünmek" felsefesine sahip bol keseden atan insanlara verilmiş en güzel derstir. Zamanlama olarak büyük değer taşıyan bu şampiyonluğun getirdiklerine bakalım...
1- Havuzdan yayın geliri olarak 90 milyon TL gelecek. 20'inci şampiyonluk için TFF, 15 milyon TL "Bonus" verecek.
2- Kupa şampiyonluğu için 3 milyon 550 bin dolar Galatasaray'ın kasasına girecek. Ayrıca TFF'nin kupada final oynayacak takımlara cazip kılmak adına verdiği 5 milyon TL'nin 3 milyonunu Galatasaray alacak.
3- Devler Ligi'nden ayakbastı ve yayın geliri olarak Galatasaray'ın cebine 60 milyon TL akacak. Eğer iki ön eleme oynayacak Fenerbahçe, Devler Ligi'ne kalamazsa Galatasaray 20 milyon TL daha alacak.
4- Hamza hoca döneminde oynanan 23 lig maçında alınan galibiyetleri ve beraberlikleri hesap ederek elde edilen 18.5 milyon TL'yi katarsak Galatasaray'ın kasasına 220 milyon TL gibi büyük bir para girdisi olacak.
Bu rakamlara Devler Ligi'nde oynayacak olan maçlardan elde edilecek puan karşılığı gelirleri dahil değil. Ayrıca loca ve kombine gelirleri ile ürün satışlarından gelecek paraları eklersek Galatasaray kendisini toparlayacak bir ekonomik yapıya bürünebilir. Özbek ve yönetimi şampiyonluğun getirdiği bereketin kıymetini bilmeli ve paranın nasıl kullanılacağını doğru planlamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA