Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

F.Bahçe Cosmos oluyor!

1- Galatasaray taraftarı "Neden transfer yok" diye isyan ediyor... Oysa Galatasaray'ın önünde transfer için uzun bir zaman var. Neden bu sabırsızlık? Başkan Özbek yanlış strateji mi izliyor?
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yıllara dayanan bir rekabet var. Bu yüzden her taraftar kendi yöneticisinin yıldız oyuncu transferi konusunda rakibin önüne geçmesini bekler. Kadroda büyük değişime giden Fenerbahçe şu anda transferde çok hızlı gidiyor. Stopere Danimarkalı Kjaer'in alınmasından, Nani, Luiz Adriano gibi isimlerin gündeme gelmesi medyanın manşetlerini süslüyor. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek yıldız oyuncu sözü vermesine rağmen hiçbir oyuncunun alınmaması taraftarlarda sabırsızlık yaratıyor. Başkan Özbek'in "Yıldız oyuncu alacağım"sözünü transferler bitme aşamasına gelmeden sarfetmesi Galatasaray taraftarını haklı olarak beklenti içine soktu. Aceleye ve paniklemeye gerek yok. Çünkü Galatasaray'ın şampiyon olmuş kadrosu var. Doğru transfer ancak ihtiyaç olan mevkilere yapılırsa anlam kazanır.

2- Bilal Kısa transferi de çok tartışılıyor. Bu transfer gerekli miydi?
Bilal Kısa çok karaterli ve mükemmel bir profesyonel. 30 yaşından sonra A Milli Takım'a çağrılıp oynaması mesleğinde hala mükemmeliği aradığının göstergesidir. Ayrıca sol ayaklı oyuncular kolay yetişmiyor. Bilal Kısa top tekniği yüksek, çalım becerisi olan bir oyuncu. Üstelik mükemmel frikik atıyor, duran topları "adrese teslim" şeklinde ortalıyor. Kalitesi, tecrübesi, inatçılığı ve profesyonelliği Galatasaray'a ciddi katkı sağlayacaktır.

3- G.Saray'ın kaç transfere ihtiyacı var? Son olarak Pato gündeme geldi. Pato düşüşte bir isim.. Ne düşüyorsunuz?
Muslera'nın yedeğine iyi bir kaleci alınmalı. Sık pozisyon hatası yapan ve Galatasaray'ın yediği gollerde bazılarında ciddi hatası olan Telles'in yerine hücum ve savunmayı yapacak, güçlü, ikili mücadelelerde ayakta kalacak bir sol bek alınmalı. Melo'nun gitmesi büyük kayıp olur. Selçuk- Melo ikilisi Galatasaray'ın 4 yılda kazandığı 3 şampiyonluğun şifreleridir. Galatasaray'ın saha içi "Cesur yürek"i Melo'nun yeri Hamit ve Bilal ile asla dolmaz. O zaman orta alana Melo benzeri bir oyuncu almak şart. Sezon başı kampa katılmasına rağmen Bruma verimli bir sezon yaşamadı. Sağ tarafta Galatasaray'ı rakip kaleye çabuk taşıyacak, dar alanda çalım atma beceresi yüksek, orta yapma kalitesi olan hızlı bir kanat oyuncusu alınmalı. En önemlisi; Lig, Avrupa ve Kupa maratonuna Burak-Umut ikilisi yetmez. Elmander gibi güçlü, sırtı dönük oynayabilen, gol vuruşu olan, güçlü ve kuvvetli bir golcü şart. Milan'da parlayan ama barınamayan Pato'yu düşünmek akıl karı değil. Brezilya Milli Takımı'na bile çağrılmayan, birçok ünlü Brezilyalı oyuncu Barcelona, Real Madrid, Chelsae, Manchester United, Manchester City, Paris Saint Germain gibi takımlarda oynarken Avrupa'da hiçbir takımdan teklif almayan Pato'yu "Yıldız" diye transfer etmek Galatasaray'ın içine bomba koymak olur.

4- Beşiktaş'ta futbolun tek patronu Şenol Güneş oldu. Artık bomba Güneş'in kucağında mı?
Şenol Güneş çok iyi bir eğiticidir. Çalıştığı kulüplerin değişimini yaparken yarışmacı da olmalarını sağlamıştır. Tek patron olması doğrudur. Neden mi? Kaytaran bir futbolcu hocası tarafından kadroya alınmadığı anda eğer o kulüpte sportif direktör varsa soluğu hemen onun yanında alır ve kulis yapmaya başlar. Şenol Güneş gibi futbolun tek patronu olmayı başarmış hocalar takım içinde yaşanacak sorunları nasıl çözeceğini bilir ve öğretir. Beşiktaş, Bilic döneminde işletemediği "Oyuncu nasıl yönetilir?" sistemini Şenol Hoca döneminde devreye sokacaktır.

5- Demba Ba, Gökhan Töre, Sosa ve Ersan'a teklifler var. Beşiktaş olur da bu dört ismi satarsa yerlerini doldurabilir mi?
Sosa ve Ersan'ın satılması Beşiktaş için kayıp olmaz. Çünkü bu iki oyuncunun istikrar konusunda ciddi devamsızlıkları vardı. Demba Ba ciddi bir güç ama mutlu değil. Demba Ba'nın gidişi taraftarı üzer. Ancak ciddi bir para gelirse Şenol Hoca gol bölgesine kaliteli bir golcü alır. Beşiktaş'ın geçen sezon yarışmacı takım olmasında ve öne doğru etkili oynamasında Gökhan Töre'nin büyük katkısı vardı. Gökhan'ı kaybetmek Beşiktaş'ı ağır yaralar.

6- Fenerbahçe transfere adeta servet döküyor.. Sadece Nani'nin bedeli ortalama 80 milyon lira.. Bu kadar çok maliyetli transferi Aziz Yıldırım sizce neden yapıyor? Çünkü kendisi daha önce borçlandırarak kulübünün geleceğini tehlikeye sokmam demişti..
Alınan ve alınacak isimlere bakarsak Fenerbahçe bir kez daha Türkiye'nin Cosmos'u olmaya adaydır. Fenerbahçe yönetimi bu transferleri UEFA kriterlerinin kulüp için tehlike olmadığını bildiği için yapıyordur. Ayrıca Aziz Başkan henüz forma reklamı almadı, stadın yeni ismi için anlaşma yapmadı. Forma reklamından ve stada ismini verecek sponsordan gelecek yüklü paralar pahalı transferlerin önünü açıyordur diye düşünüyorum. Bu yorumum buz kitlesinin görünen yüzü içindir. Eğer görünmeyen yerde ciddi mali sıkıntı oluşursa Aziz Başkan sonrası kimse Fenerbahçe'ye başkan adayı olamaz

7- Trabzonspor 22 tane oyuncu aldı.. Bu futbolcuların çoğu hala takımda... Durum böyle iken hergün başka isimler yazılıyor... Trabzonspor geçen sezonki kadrosuyla yarışta var olamaz mı? Çünkü transfer için kaynağı da yok..
Trabzonspor'un son iki sezondaki transferlerine bakarsak kadro mühendisliği konusunda sınıfta kaldığını görürüz. Teknik heyet büyük maliyetlerle yeni bir takım kuracağına eldeki yüksek maliyetli yerli ve yabancı oyuncuların nasıl verimli hale dönüşeceğinin çabalarını göstermeli. Sık oyuncu değiştirerek takım olamazsınız ve ekonomik dar boğazdan çıkamazsınız. Yatabare, Costant, Waris yetenekli oyuncular. Cardozo etkili bir golcü. Mbia transferi Trabzon'un orta alandaki yumuşak karnına çimento olacaktır. Trabzon'un sol bek, sağ bek dışında Selçuk İnan ya da Wesley Sneijder gibi bir oyun liderine ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA