Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Taraftarlık bu değil

Galatasaray Kulübü artık Avrupa'da hazırlık maçı yapmayı bırakmalı.. Hatta resmi maçlarda bile bilet talebinde bulunmamalı. Çünkü Almanya, Avusturya, Hollanda gibi ülkelerde yaşayan holigan ruhlu gurbetçiler Galatasaray'ı desteklemeye değil kendi egolarını tatmin etmek için tribünlere geliyor. Tedavi olamayan bu anlayış Galatasaray'a zarar veriyor. Kopenhag'da ve geçen yıl Dortmund'da yaşanan çirkinlikler daha unutulmadı. Özellikle Dortmund'da Alman polisi tribünlerde yaşanan vahşet sonrası görüntülerin yardımıyla saatler süren kimlik kontrolü yapmış ve holiganları tespit edip gözaltına almıştı. Ders alan var mı? Yok.. Almanya zaten Türk takımlarına ambargo koydu.
Udinese maçındaki tribün rezaletine bakalım. Kale arkasındaki Galatasaray taraftarları maç başlıyor ses bombası atıyor. Udinese-Galatasaray tam maça ısınmışken bu kez ses bombalarına sis bombaları ekleniyor. Bu holiganların gözleri öyle dönmüş ki; bombaları kaleci Eray'ın kalesine atıyor. Böyle taraftarlık olur mu? Eray kulaklarını tutuyor. Sabri, "Atmayın" diyor. Selçuk, Hamit uyarıyor. Tribün söz dinlemeyince Hamza Hoca da rezalete dayanamayıp hakeme, "Maçı bitirin" deyip takımı içeri sokuyor..
35 dakika izleyebildiğimiz Galatasaray'da Hamit gözümüzü okşadı. Hamit orta alanda rakibi karşılamanın yanı sıra ayağındaki topları basit ve isabetli kullandı. Hamit'in fizik gücü ve öne doğru oynama arzusu iyiydi. Özellikle attığı şut çok sertti ama Yasin kaleciden dönen topu boş kaleye isabetli şuta çeviremedi.
Podolski-Burak ikilisi yan yana görev yaparken tek forvet anlayışını nöbetleşerek ve yardımlaşarak oynadı. Burak göbeğe geçip Podolski sola gelince bir anda hücum zenginliği oluştu. Podolski 4-1-4-1'de tek forvet oynar. Ancak 4-2-3-1 veya 4-3-3'te solda oynamalı. Çünkü Alman yıldız topla sıfıra inerken vücudunu etkili kullanıyor ve topa sol ayağını kapatarak müthiş bir güçle vuruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA