Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Herkesin ayağına, yüreğine sağlık

Hazreti Mevlana'nın şu anlamlı sözü adeta Milli Takım için söylenmiş: "Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üzerine yağar. Ancak rengarenk Gökkuşağı da yağmurdan sonra çıkar.."
Milli Takım'ın Fransa serüvenine başlarken bütün dertler yağmur olup üstüne yağmıştı.
Gölge etmeye bayılanlar savaş baltalarını eline alıp, vakit geçirmeden, "Milli Takım için Fransa defteri kapandı" yorumunu yapmıştı. Ancak huzur şehri Konya'da Milli Takım huzuru, mutluluğu buldu, hayata döndü. Ve Mevlana'nın söylediği gibi beklediğimiz o Gökkuşağı rengarenk heybetiyle Milli Takımımızın üstüne dev bir bayrak gibi açıldı. Sonuç; Mevlana'nın huzurunda Fransa'ya en iyi üçüncü olarak gidiyoruz.
Milli Takım'ın yenilmesini ve elenmesini beklerken "Şom ağız"lılar şimdi kafalarını kuma kesin gömeceklerdir. Ama Fransa'ya yüzleri kızarmadan gelirler.. Olsun bu ülkenin Milli Takım'ı mutsuzlukla beslenenleri de mutlu eder.
Fatih Terim her zaman şöyle der: "Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin.."
Grupta bileği bükülmeyen İzlanda'yı Milli Takım, Gökhan Töre atıldıktan ve 10 kişi kaldıktan sonra Selçuk İnan'ın attığı golle yendi. Bu zafer, Terim'in öğrencilerine aşıladığı "Asla vazgeçme" duygusunun belgesidir. Zaten biz Türk insanı olarak duygularımızla yaşayan bir milletiz. Milli Takım da duygularıyla coşkularını birleştirdiğinde hep kazanmıştır.
Son 5 maçta Fransa'ya damgasını vuracak kalitesi, yaratıcılığı, oyun zekası yüksek ve birbirini çok iyi tamamlayan bir ekip yakaladık.. Eğer bu Milli Takım 2015'teki futbol performansıyla Fransa'yı ıskalasaydı yazık olurdu. Herşey gönlümüze ve kalbimize göre gerçekleşti. Hollanda'nın mağlup olduğunu biliyorduk. Ama Kazakistan'dan zafer bekliyorduk. Biz de İzlanda önünde akıllı oynuyorduk. Pozisyona fazla girmedik ama pozisyon da vermedik ve doğru stratejiyle oynadık.
Fatih Terim, Cenk Tosun ve Umut Bulut hamlelerini yaptığında zamanlama doğruydu. Bir anda Gökhan Töre'yi kaybettik. Ama kazanmak için asla vazgeçmedik. Selçuk İnan'ın özlenen frikik golüyle mutluluğa yelken açtık. Terim ve öğrencileri, Kaptan Arda Turan ve arkadaşları hak ederek Fransa'ya gidiyor. Bu Milli Takım'a en güzel apoleti Konya seyircisi taktı:
"Türkiye sizinle gurur duyuyor"
Herkesin ayağına, yüreğine sağlık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA