Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kıymet bilelim

Kaptan Arda, Oğuzhan, Hakan Çalhanoğlu ve Ozan Tufan başarı sürecinde Milli Takım’ın şifreleri oldu.

Fatih Terim'in patronluğunda, saha içinde de Arda Turan'ın liderliğinde Milli Takım'la önemli başarılara imza attık. EURO 2016 için Fransa vizesini doğrudan aldık. 2015'te oynadığımız 10 maçı da kaybetmedik, 7 galibiyet alırken 3 kez de berabere kaldık. Değişen, yenilenen ve yarışılan 1 yıllık dönemde kadro istikrarı yakalarken özlemini çektiğimiz yetenekli ve birbirini tamamlayan oyuncu grubunu da kazandık. Kaptan Arda, Oğuzhan, Hakan Çalhanoğlu ve Ozan Tufan başarı sürecinde Milli Takım'ın şifreleri oldu. Bu dörtlü sahaya akıl ve kalite koyarken etkili pas yapma, pozisyon üretme ve yardımlaşma konusunda birbirlerini çok iyi tamamladı. Başarıda en büyük etken kadro istikrarıdır. Amaçları üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olanlar oyuncu tercihlerinden dolayı işler kötü giderken Terim'i ağır eleştirdiler. Yunanistan maçında kadro istikrarı adına sadece kaleci Volkan, Ozan, Oğuzhan, Çalhanoğlu ve Arda vardı. Başarı dönemine imza atan Selçuk, Hakan Balta, Caner, Burak ve Serdar Aziz sakatlıkları yüzünden yoktu.. Bir Milli Takım'da bu kadar oyuncu aynı anda sakat olursa istikrar sakatlanmaz mı? Üzüm yemesini bilmeyenler bağcıya laf etmesinler..
Milli Takım'ın kıymetini bilelim ve elimizdeki kaliteli oyuncu kadromuza sahip çıkalım. Skibbe ile yeniden Alman ekolüne bürünen Yunan oyuncular, Milli Takımımız önünde Alman hoca Otto Rehhagel döneminde Avrupa şampiyonu oldukları kompakt anlayışa döndü. Yani; çok adamla savunma yaptılar, duran toplarla ve uzun toplarla golü aradılar ama biz pozisyon bile vermedik. Çünkü hücum ederken dikkatli savunma yapmayı ihmal etmedik. Yunan duvarını ayağa pas yaparak ve araya adam kaçırarak yıkmaya çalıştık. Arda ve Cenk'le ikinci yarı bu fırsatı bulduk ama golü atamadık. Yunan ceza alanı önüne kadar akıllı geldik, top ayağımızdayken aceleci olmadık. Şutu düşünmemek tek eksiğimizdi. Çalhanoğlu, Oğuzhan, Arda, Ozan gibi oyuncular şut atma kalitelerini geliştirmeli.
Gökhan Gönül ile oynamak Milli Takım'a ciddi farklılık getiriyor. Gökhan sadece etkili deparlarıyla göz kamaştırmıyor, topa hükmediyor ve asla ezbere orta yapmıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA