Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Çamur kaldı!

Ego savaşının sonu Galatasaraylı oyuncuların ruh hali, "Biz bu maçı nasıl oynayacağız?" modundaydı. Başta Burak olmak üzere, birçok oyuncunun bedeni sahada ama aklı Hamza Hoca'nın gönderilişindeydi. Karar belki yönetimindi ama oyuncular sahada "Kaybedersek ihale üzerimize kalır" endişesindeydi. Bu şartlarda ne kadar profesyonel olursanız olun duygularınız, aklınız ve vicdanınız arasında gelgitler yaşarsınız.
Bu baskı yüzünden Galatasaraylı oyuncular sahada mücadele ederken ayakta durmakta zorluk çekti. Pas alış verişlerinde isabet yoktu. Takım içi yardımlaşma zayıftı. Muslera ve Podolski dışındaki oyuncular hoca krizinden fazla etkilenmiş olacak ki sahada lütfen oynuyorlardı.
Kadro seçiminde Sabri'nin ve Bilal'in yedekte olması teknik heyete sanki yönetim baskısı gibi duruyordu. Çünkü Bilal-Selçuk ikilisi uzun süredir birlikte başarılı oynuyorlardı. Bilal'i kesip inatla Rodriguez'i oynatanlar kararlarında ne kadar hatalı olduklarını anlamışlardır. Çünkü İspanyol bütün takımın oyun ritmini ve balansını bozdu. Muslera'yı, Selçuk'u, Sneijder'i, Hakan Balta'yı hatta Podolski'yi bile çıldırtan pas hataları yaptı. Sabri'yi baskıyla kesip Denayer'i sağbek oynatıp, savunmaya Semih'i koymak da büyük hataydı. Semih pozisyon hatası yaptı, gole neden oldu. Bir büyük takım Rize maçındaki gibi maçın bitiş dakikalarında elindeki galibiyeti koruyamıyorsa bu futbolcuların ciddi bir özgüven kaybı yaşadıklarının göstergesidir. Bugün bir kaos yaşanıyorsa bu tamamen Galatasaray'da devrim yapmaya çalışan genç yöneticilerin yönetim içinde oluşturmaya çalıştıkları güç ve ego savaşının sonucudur. Hamza Hoca'ya "Burak'ı kadro dışı bırak. Şu oyuncuyu oynatma, şu oyuncuyu kadroya alma" diyerek güçlü yönetici olamazsın. Yönetici çıkar ortaya ve cesaretle "Burak'ı kadro dışı bıraktık" der. Sen hem hocanın arkasına saklanacaksın hem de talimat vereceksin.. Futbolcu aptal mı, bu söylenenleri bilmiyor mu? Deniz de bitti fırtına da dindi. Hamza Hoca fırtınanın bıraktığı seldi ama selin çamuru şimdi siz yöneticilere kaldı. Kriz yönetemeyen yönetmesini bırak, çok iyi kriz çıkaran G.Saray yönetimini ancak tecrübesi, bilgisi ve kriz yönetme becerisi olan bir teknik adam kurtarır. Tabii ikna edilebilirse, tabii görevi kabul ederse!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA