Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Vodafone Arena’ya daha güçlü bir Beşiktaş yakışır

Ekonomisi güçlü ve altyapısı her alanda modern olan Türkiye'de son yıllarda inanılmaz güzel statlar yapılıyor. Devlet güçlü yapısıyla yeni yapılan statların "modern" olması için büyük gayret sarf ediyor. Türkiye'nin her yerinde hızla yapılan bu statlar mimari tarzlarıyla göz kamaştırırken devlet de çok ciddi paralar harcamaktan asla geri adım atmıyor... Devletin stat politikası: En iyisi... En güzeli...
Beşiktaş'ın yeni evi "Vodafone Arena"yı gazete olarak gezdik ve hayran kaldık. Başkan Fikret Orman'ın söylemiyle Beşiktaş, bu stadı kendi imkanlarıyla yapmış. Malzemeden kalite adına ödün verilmemiş. Başkan Orman'ın sohbet sırasındaki şu açıklaması dikkatimi çekti:
"Beşiktaş Kulübü olarak stadı yıkıp yeniden aynı yere yapabildiysek bunda en büyük pay Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a aittir. Stadın yapılmaması için birileri önümüze hep engel koymaya çalıştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Başbakanlığı döneminden itibaren hep 'Bu stat buraya yapılacak' dedi. Ve biz de Cumhurbaşkanımız sayesinde Vodafone Arena'yı yaptık."
Fenerbahçe, Galatasaray statlarını gezmiş ve localarında maç izlemiş biri olarak şunu net söyleyebilirim, Vodafone Arena'nın her yerinden kalite fışkırıyor. Localardan tutun da yemek yeme alanlarına kadar her yer modern olarak düzenlenmiş. Merdivenlerden koltuklara kadar birinci sınıf malzeme kullanılmış.
Mesleği "İnşaat mühendisliği" olan Başkan Fikret Orman'ın, "Şantiye şefi" gibi çalıştığını, hatta stadı gezdirirken bile çevre kontrolünü mükemmel yaptığını gördüm. Başkan Orman stadın neresine hangi malzemenin kullanıldığını ezbere biliyor.
Özellikle "Vip" koltukları göz kamaştırıyor. Çünkü her koltuğun arkasında THY'nin yurtdışı seferlerinde kullanılan uçaklardaki gibi televizyon var.
Pozisyonu kaçıranlara bu TV'ler yardımcı olacak.
Benim görüşüm; İstanbul Boğazı dünyanın en büyük şaheseridir. Boğaz gören tek stat da Beşiktaş'ın mabedi olacak. Hem Dolmabahçe Sarayı'nı hem de Boğaz'ı kaplayan manzaraya çeşitli ülkelerin tadlarını barındıran tam 6 tane restoran hizmet verecekmiş. Maçlarda bu restoranların dolması normaldir. Ancak maçlar dışında gerek turistler, gerekse İstanbul'da oturanlar bu eşsiz manzara eşliğinde yemek yeme fırsatını bulacaklar..
Vodafone Arena, 24 saat yaşanabilinecek bir stat olarak görünüyor.. Uluslararası statları bile aşan Vodafone Arena'ya Avrupa'da büyük ses getirecek daha güçlü bir Beşiktaş takımı yakışır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA