Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Özbek’in ışıkları yok

Liderlik yasalarında şöyle der: "Liderlik ettiğiniz kişilerin sizden daha fazla parlamasına izin verin. O kişiler eğer yeterince parlarlarsa ışıklarını da size yani lidere yansıtırlar..." Bu sözü neden yazdım? Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'nın koçu Ergin Ataman, SABAH'a verdiği röportajda, "Drogba, Sneijder ve Melo'lu takımı özlüyorum..." vurgusunu yapmış... Bu takım, Ünal Aysal başkanlığında, Fatih Terim yönetiminde yaratılmıştı.. Aysal'ı başarıya taşıyan en büyük etken iki yıl üst üste şampiyonluk yaşayan yönetim kuruluydu.. Aysal o yönetimin lideriydi. Ali Dürüst, Refik Arkan, Abdurrahim Albayrak, Semih Haznedaroğlu, Ali Gürsoy gibi başarı ışıklarını, lider Aysal'a yansıtan yöneticiler vardı.. Ancak Aysal, "Benim bu ışıklara ihtiyacım yok. Ben kendi ışıklarımla aydınlanırım..." egosuna kapılıp yönetimini değiştirince hem kendi hem Galatasaray zarar gördü.. Aysal sonrası kısa dönem başkan olan Duygun Yarsuvat ve yönetici arkadaşları, "Takım ruhuyla" hareket etti. Aysal'a ışıklarını saçan Ali Dürüst ile Abdurrahim Albayrak o güçlü ışıklarını Yarsuvat yönetimine dışarıdan yansıtınca Galatasaray hem şampiyon oldu hem de 4'üncü yıldızı taktı.. Bir teknik adamın başarılı olması için iyi oyunculardan kurulu bir takıma ihtiyacı varsa, kulüplerin de başarmak için güçlü liderlerden oluşan güçlü bir ekibe ihtiyacı vardır.. Galatasaray'ın mevcut başkanı Dursun Özbek insan olarak dört dörtlük. Kalp olarak duygusal ve yardımsever.. Düşünce olarak; iyi niyetli. Ama lider olacak bir tecrübeye ve bir kimliğe sahip değil. Ayrıca oluşturduğu yönetim içinde de kendisine bir Dürüst ve bir Albayrak gibi güçlü ışıklar saçacak yöneticileri yok. Eğer Özbek yönetimine güçlü ve tecrübeli isimleri alsaydı başı ağrımaz, ağır eleştirilmez, tecrübesi olan yöneticilerin bilgi ve birikiminden faydalanır, saçacakları enerji dolu ışıklarından da nasiplenir asla bu kadar büyük hatalar yapmazdı..

BAŞARISIZ OLMAK İÇİN GELMEDİ
Başkan Özbek, 2 bin 800 oyla göreve gelirken asla başarısız olmak için gelmedi.. Ama yönetim kadrosu takım oyununu da oynayamadı. Camiada şimdi iki görüş hakim... Bir kısmı, "Özbek seçime gitmeli" diyor... Bir kısım ise Galatasaray'ın erken seçimlerden kurtulması için Özbek'in süresini tamamlamasını istiyor. Ama Galatasaray'ın akil kanadı, Özbek'e yönetimini dışarıdan güçlendirmesini öneriyor. Nedir bu öneri? Galatasaray'ı yeniden yapılandırmak istiyorsan güçlü, bilgili ve tecrübeli isimleri Sportif A.Ş'de bir araya getir.. Böyle bir oluşuma Özbek sıcak bakar mı? Ayrıca yönetim içinde, "Davul bizde tokmak Sportif A.Ş'de.. Asla olmaz" diyenler var...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA