Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Hoş geldin Sinan Gümüş

Ahmet İlhan, Rize adına; Yasin, Emre Çolak ve Sinan da G.Saray adına yakaladıkları pozisyonları gole çeviremedi

Ligde kör topal giden G.Saray, Türkiye Kupası'nda kazandığı başarıları finalle süsledi. G.Saraylı oyuncular kupa maçlarında takım bütünlüğü içinde sahaya yansıttıkları iyi futbolu nedense lige taşıyamadı. İki takım da dün keyifli bir oyun izletti. Riekerink ve Hikmet Karaman oyuncularını kazanmaya öyle şartlandırmışlar ki, her iki kalede de müthiş güzel pozisyonlara tanık olduk. Bu mükemmel futbolun tek eksiği goldü. Selçuk İnan maç öncesi Donk'u yanına çağırıp, "Kazandığın topları ya bana ya da Emre'ye oyna" dedi. Donk da ilk kez bir maçta fazla sırıtmadan kaptanın dediklerini yaptı. Arada bir pas atmaya çalışınca çuvalladı. Mancini döneminde sağ bekte oynayan Semih ilk kez iyi bir performans sergiledi. Kendi bölgesinden arkasına adam kaçırmadı.
Carole hücumu seven bir forvet ama Rizespor en etkili ataklarını Fransızın kanadından yaptı. Çevre kontrolü yapmayı da öğrenmeli. Çünkü onun hatalarını ya Muslera ya da Denayer-Balta ikilisi önledi. Emre- Selçuk ikilisi topa hükmederken rakiple mücadele etmekten de kaçmadılar. Üstelik sahanın her yerine basıp takıma destek verdiler.
Taraftarın özlediği Sinan Gümüş son 20 dakikada resital yaparak keyif ve umut verdi. Sinan tamamen iyileşmiş ve güçlenmiş. Topa hükmedişi, oyun görüşü ve pas verme yetenğiyle Podolski, Selçuk ve Emre üçlüsünü daha aktif hale getirdi. Sinan girdikten sonra Galatasaray'ın rakip kalede ciddi bir pozisyon üstünlüğü oldu. Bir ara rakip Rizespor'un hızlı hücumlarında G.Saray savunması da çabuk yerleşti. Özellikle Muslera ne kadar vazgeçilmez bir kaleci olduğunu dikkatli oyunuyla, doğru yer tutuşuyla bir kez daha gösterdi.
Galatasaray yönetimi eğer UEFA kriterleri adına Muslera'yı satma planlarına girerse skandal bir hata yapar. Çünkü dünyada ayaklarını iyi kullanan ve topu oyuna elle doğru sokan kaleciler fiyatlarıyla el yakıyor. Galatasaray yönetimi, onun kıymetini bilmeli. Çünkü futbolda atanla tutan önemlidir. Galatasaray'ın tutanı 5 yıldız ama atanı yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA