Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sinan Gümüş’le başlamazsan...

Fenerbahçe lobisi bir hafta boyunca, "Galatasaray bize oynadığı oyunu Beşiktaş'a oynamaz" şeklinde algı operasyonu yaptı. Sosyal medyadaki Beşiktaşlılar da, "Galatasaray, Fenerbahçe'nin 4'üncü yıldızı takmasını ister mi?" fikrini üretti.
Bu kötü düşünceleri çöpe atan mücadele gücü yüksek bir derbi izledik.
Galatasaraylı oyuncular özellikle ilk yarıda Gomez, Sosa ve Olcay'ın dışarıdan attıkları paslar dışında Beşiktaş'a pozisyon bile vermediler. Çünkü Galatasaray takım olarak doğru oynadı. Top Beşiktaş'a geçtiğinde çok adamla bastılar. Alan savunması yaparak Beşiktaş'a geniş alan bırakmadılar.
Atiba'ya Selçuk-Emre ikilisi kolay top aldırmadı.
Özellikle Marcello- Tosiç ikilisine Poldi'nin, Yasin'in ve Sabri'nin yaptığı baskı Beşiktaş savunmasının başını ağrıttı.. Ben Beşiktaş'ın hiçbir maçta kaleci Tolga'ya bu kadar geri pas oynadığını görmedim. Marcello, Tosic ve Querasma'nın sinirli tavırları tribünleri oyunun içine çekerken, Galatasaraylı oyuncular da coşkulu oyun ve iyi mücadele konusunda motive oldu.. Galatasaray'ın hücumlarında Yasin-Podolski ikilisi final paslarını etkili kullanamadı. Apoletiyle sahada yer alan Sneijder fizik güç yetersizliğinden ayağındaki topları kullanamadığı gibi şut atma konusunda da etkisizdi.
İkinci yarı Galatasaray'ın fizik gücü tükenmeye başlayınca ve orta alanda Selçuk-Emre ikilisi baskı yemeye başlayınca, Beşiktaş takım halinde Galatasaray kalesine kolay gelip ciddi pozisyonlar buldu. Gomez ve özellikle Sosa golle burun buruna geldi. Sinan Gümüş'ün Yasin'in yerine oyuna girmesi Galatasaray'ın hücumda etkili olmasını sağladı. Emre Çolak'ın karşı karşıya atamadığı golün pasını verdi.
Rikerink'in en büyük hatası dikine hücuma giden Sinan Gümüş'le oyuna başlamamasıydı.
Sinan baştan oynasaydı, Galatasaray Yasin'le bulduğu pozisyonları harcamazdı. Sneijder'in yerine orta alanı güçlendirmek için giren Donk yaptığı büyük hatayla Galatasaray'ın derbiyi kaybetmesine neden oldu. Donk dışında Galatasaraylı oyuncular yenilmelerine rağmen sonuna kadar derbiyi kaybetmemek için mücadele ettiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA