Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

4-6-0 oynamalıyız!

İspanya karşısına santrforlu sistemle değil, savaşcı ve kalabalık bir orta sahayla çıkmalıyız...

İlk maçı kaybettik ve sıra İspanya maçında… Sizce İspanyollara karşı nasıl oynamalıyız?
İspanya Milli Takım'ı Barcelona'nın yarattığı "Altın Jenerasyon" dönemini kaybetti, Barça'nın İspanya Milli Takımı'na taşıdığı "Tiki-taka" pas anlayışı da eskisi gibi güçlü ve keyifli değil. Milli Takımımız, İspanyollar ile "Pas düellosu"na girmemeli.
Top bizde kalmamalı ama dikkatli ve doğru pozisyon almalıyız.
Gürcistan'ın 1-0 kazandığı, Çekler'in son dakika golüyle kaybettiği maçlarda ortaya koyduğu oyun anlayışı Milli Takım'a "rol model" olmalıdır.
İniesta'nın yönetimindeki İspanya'yı dar alanda oynamaya mahkum etmeliyiz. Konya'daki Hollanda maçında orta alanı kalabalık tutup rakibi geniş alan vermeden, nasıl kenarlara oynamaya zorladıysak İspanya'ya da aynı anlayışı uygulamalıyız. Hırvat maçında en büyük eksiğimiz maç 0-0 iken Milli Takım'ı hızlı hücuma çıkaracak oyuncu yokluğuydu. Göbekten Oğuzhan, kanattan da Emre Mor bunu yapabilir. Çünkü bu ikili topla rakip savunmanın arkasına gidip, pozisyon üretir.
İspanya'ya santrforlu sistemle değil savaşçı ve kalabalık bir orta sahayla, yani 4-6-0 düzeninde çıkmalıyız.
İspanya maçında kadroda nasıl değişiklikler bekliyorsunuz? Özellikle Emre Mor'la ilgili düşünceleriniz neler?
Emre Mor ilk 11 başlamalı.
Neden? Emre hızlı ve çabuk. Topla dikine giderken müthiş vites yükseltiyor ve önüne çıkan rakibine kolay çalım atıyor. Emre, kanatta oynayacaksa Juanfran'ın kanadında oynamalı. Jordi Alba çabuk ve atletik bir bek.
Emre bu düelloda yıpranır. Juanfran geri dönüşleri ağır bir bek. Ayrıca Emre pozisyon değiştirip "santrfor" gibi oynar ve Pique&Ramos ikilisinin arasına atılacak toplara yapacağı koşularla rahat pozisyon bulur. Pique&Ramos ikilisi La Liga'da Emre Mor tipi oyunculara karşı hep zaafiyet yaşadı.
Terim'in sözleri için ne diyorsunuz?
Futbolcularına hep, "Bir şeyi kazanmak için bazı şeyleri kaybetmelisin. Unutma; kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin" sözünü ezberleten Terim'in, "Fransa sonrası Milli Takım benimle ya da bensiz yola devam eder" açıklamasında eleştirilerden dolayı bir kırgınlık yaşadığını düşünüyorum. Milli Takım'ın başarısızlığından reyting yapmaya çalışanların yine gölgeleri görünmeye başladı. Terim bu eleştirilere artık şerbetli olmalı ve göreve devam etmeli. Çünkü Milli Takım yepyeni, kaliteli ve genç bir jenerasyon yakaladı. Çizilen yeni yol haritasında bu Milli Takım'ın Dünya Kupası elemelerinde oyuncuların "e tle tırnak" örneği gibi Terim'e ihtiyacı olacaktır. Terim eğer ayrılmayı düşünüyorsa, bu yanlış olur, çünkü hem Milli Takım hem de Türk futbolu zarar görür.
İspanya maçı sonrası, Çeklerle oynayacağız. Gruptan çıkma şansımız sizce nedir?
Şartlar; "3 puan alırsan rakipleri bekle. 4 puan ise mutluluk ve tur demek" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA