Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Seyircisiz maç haksızlık!

1- Fikstüre yönelik eleştiriler var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
YAYINCI kuruluşun derbilerin erken oynanmasına karşı çıktığını duydum… Fikstür çekilirken 'keşke derbi maçları, daha dengeli haftalara gelseydi' diyen yayıncı kuruluş, rekabetin yüksek olduğu haftalarda derbi maçların oynanması halinde daha çok gelir elde edeceğini TFF yetkililerine aktarmış. Ancak fikstür planlamasını yaparken maalesef bu hassasiyet gözetilmemiş. İlk 3 haftada deve dişi gibi 3 derbi var. Üstelik bu iki derbi, TFF'nin seyirci alınması konusunda verdiği tarihe bakınca seyircisiz oynanacak gibi gözüküyor. Ayrıca sezon başlangıcını seyircisiz oynayıp sonradan seyirciliye dönmek rekabet ve adalet adına haksızlık olur. Sezon seyircili başlarsa kimsenin itirazı olmaz. F.Bahçeliler, benim attığım twite tepki gösterip kupadaki Trabzon'a karşı oynadıkları seyircisiz maçı örnek gösteriyor. G.Saray da Vodafone'da Beşiktaş'a karşı seyircili, evinde seyircisiz oynadı. Eğer Abdurrahim Albayrak 7 numarayı çekmeseydi maç Kadıköy'de seyircisiz olacaktı; benim yorumum yine adalet adına seyircisiz oynamanın her takım adına haksızlık olacağına yönelik olurdu.

28 kişilik kadro bile yetmez!

2- Süper Lig'in ikinci yarısında inanılmaz bir tempo olacak. Takımlar bunun üstesinden gelebilecek mi?
FIKSTÜRE bakınca futbolcular bir maçtan diğer maça giderken duş aldıktan sonra kurulanmaya bile vakit bulamayacak. Yazılı ve görsel medyanın spor servislerinde görev yapanlar tası tarağı toplayıp serviste yatacaklar. Kulüplerin bu uzun maratona ciddi geniş kadrolarla girmeleri gerekir. 28 kişilik listeler bile sakatlık ve cezaları düşünürsek sezona yetmeyebilir. İlk 11'ler kadar kulübede oturacak oyuncuların da değerli, kaliteli ve iş bitirici olmaları gerekir. 5 oyuncu değişikliğinin yeni sezonda da geçerli olduğunu düşünürsek kulübede oturanların oyuna girdiklerinde skora etki edecek kaliteleri mutlaka olmalıdır.

Defans ve forvet hattı zengin

3- Galatasaray, bu dönem istediği transferleri yapabildi mi?
G.SARAY'IN çok fazla transfere ihtiyacı yok. Defans ve forvet hattı çok zengin. Ama orta alanda 2 ya da 3 oyuncuya ihtiyaç var. Fatih Terim'in son iki dönemde G.Saray'da yaşadığı şampiyonluklarda orta sahada Selçuk- Melo, Fernando-Ndiaye ikililerinin büyük katkıları vardı. G.Saray kadro mühendisliğini yaparken örnek verdiğim oyuncular tipindeki isimleri kadroyla katmalıdır. Geçen sezon Fatih Terim en büyük zafiyeti orta alanda yaşadı. Nzonzi- Lemina-Seri üçlüsü bal yapmadı. Belhanda ve Linnes satılır, Babel, Jimmy, Ahmet Çalık gibi oyuncular kiraya verilirse ya da satılırsa elde edilecek gelirle orta sahadaki zafiyet giderilir. G.Saray tüm takımlara oranla Başakşehir ile birlikte kadro bütünlüğünü koruyor. En önemli eksiği orta saha. Sezon başlamadan bu zafiyetin giderilmesi takım uyumu adına önemlidir.

Oynama alışkanlığı şart...

4- Fenerbahçe 9 transfer yaptı, yapmaya da devam ediyor.. Sizca bu transferler şampiyonluk için yeter mi?
ALI Koç, F.Bahçe'de 4. yıldızı takan başkan olmak istiyor. Bu yüzden her sene yepyeni bir kadro kuruluyor, başarı gelmedikçe alınanlar gönderiliyor yerlerine yenileri geliyor. Bu sezon da aynı kadro mühendisliği devam ediyor. Sık sık oyuncu değiştirerek başarıyı yakalayamazsınız. 9 futbolcunun birlikte oynama alışkanlığı kazanması kolay olmuyor… Üstelik F.Bahçe, bazı bölgelerde çok zengin bazı bölgelerde ise oyuncu fakiri durumunda. Orta sahadaki yoğunluk nasıl giderilecek? Yeni kurulan forvet hattının katkısı ne olacak? Bu kadar çok ilk 11'de oynayacak oyuncu grubu ile çalışmak Erol Bulut adına da kolay olmayacak. Çünkü alınan oyuncuların hepsi kulübeye değil ilk 11'e alınıyor. F.Bahçe, geleceği planlamıyor, yılı kurtarmaya çalışıyor.

Sergen Yalçın'ın sözleri şaşırttı

5- Beşiktaş için PAOK maçından sonra çok olumsuz yorum yapıldı… Siyah-beyazlıların durumu bu kadar vahim mi?
WELİNTON, N'Sakala ve Mensah fazla güven vermedi. Beşiktaş, Ljajic'i kazanmalı, sağ bek almalı, özellikle bir golcü transfer etmeli. Şenol Güneş'le gelen şampiyonluklarda Gomez, Aboubakar, Cenk Tosun gol ayakları olmuştu. Koca bir sezonu Larin'e, Umut Nayir'e ve Güven'e teslim edemezsiniz. Ayrıca PAOK maçı sonrasında Sergen Hoca'nın "İstediğimiz transferler yapılamadı" sözü beni şaşırttı. Kimleri istedi de alınmadı? Keşke Sergen Hoca bu isimleri de verseydi. Çünkü Beşiktaş yönetimi maddi konuları aşmak için büyük çaba sarf ediyor. Bu ortamda istediğimizi almadılar demek taraftarın yönetime tepki koymasına yol açar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA