Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sorunları çözebilecek bir ekip şart

SORU: G.Saray bugün seçime gidiyor. Sonuç için yorumunuz nedir?
Dursun Özbek'in "Gelin G.Saray için birleşelim" önerisine keşke Eşref Hamamcıoğlu da katılsaydı. Ancak 1985 yılından beri izlediğim G.Saray kongrelerinde özellikle mali ayağında ağır eleştirilere tanık oldum. Ama ilk kez bir seçimde tek taraflı karalama kampanyasını ve belden aşağı suçlamaları üzülerek izledim. İki adayın söylemlerini yakından takip ettim. 1- Yönetim kadrosu Dursun Bey'in çok daha güçlü, tecrübeli, deneyimli ve kredibilitesi yüksek. 2- Eşref Bey'in en büyük kozu Adnan Öztürk görünüyor. Ama Öztürk ve Eşref Bey'in söylemleri ile eylemleri arasında ciddi farklılıklar var. G.Saray'ın mali sorunlarını çözebilecek, yatırımları hayata geçirecek güç, Özbek ve ekibinde var.

ÖZBEK'İN PROJELERİ DAHA SOMUT
SORU: İki adayı kantara çıkartırsak neler söylersiniz?
Erden Timur'un G.Saray'ın geleceği ile ilgili projeleri göz kamaştırdı. Özellikle Cemal Özgörkey'in ekibi ile birlikte sunduğu Columbus Projesi büyük heyecan yarattı. Zaten Özbek; Riva, Florya, Kemerburgaz ve salon projelerinin baş mimarıydı. Mecidiyeköy'deki binanın hayata istenilen gibi geçirilmesi planları ise Özbek'in başkan koltuğundan ayrılması nedeniyle yarım kalmıştı. Eşref Bey, seçim propagandasını tamamen 'G.Saray'ı fabrika ayarlarına döndürmek' şeklinde yürüttü. Üyeleri ikna edecek çok net projeler sunamadı.

25 MİLYON EURO ÖDEME BEKLİYOR
SORU: Seçim sonra Galatasaray'ın 5 acil konusu ne olur?
1- Haziranda 25 milyon Euro ödeme var. Falcao, Mohamed, Cicaldau, Morutan ve Berkan için ödemeler ciddi kalem tutuyor.
2- G.Saray Adası hemen hayata geçirilmeli. Özbek ve ekibi, adayı üyelerin hizmetine en erken şekilde açıp hatta yeniden yapılmasını ceplerinden yapacaklarını açıkladı.
3- Hoca hemen belirlenmeli ve bir an önce takımın başına geçirilmeli.
4- Florya projesinden elde edilecek gelirin çabuk gelmesi için Kemerburgaz'a tesis yapmak adına hemen kazma vurulmalı.
5- Berkan ve Taylan'dan oluşan orta saha sezonu gol atmadan tamamladı. G.Saray şampiyonluk istiyorsa yönetim, Fernando-Melo- Seri-Ndiaye tipindeki oyuncuları mutlaka transfer etmeli.

HOCA TRİBÜNÜ HEYECANLANDIRMALI
SORU: Nasıl bir teknik adam ile çalışılmalı?
Düşünülen isim G.Saray'la aidiyet duygusu yaşayabilecek, oyuncularla iletişim kurabilecek, genç, hırslı ve başarıya da aç olmalı. Yeni teknik adam sadece futbolcu ilişkileri içinde kalmamalı, tribünleri de heyecanlandırıp onlarla bütünlük sağlayabilecek karakterde olmalı.

HER ÜYE GÖREVE ÇAĞRILDIĞINDA GİDER
SORU: Sizi en çok etkileyen proje ne oldu?
Erden Timur'un 600 sayfayı geçen projeleri sayfa sayfa emek kokuyor. Üyelerden keskin dili ile tanınan Hayri Kozak'ın Büyük Kulüp'teki sunumda Dursun Özbek ve ekibi için "55 yıldır gördüğüm en iyi sunumdu" iltifatında bulunması projenin G.Saray'ın geleceği adına ne kadar kıymetli olduğunun işaretidir. Erden Timur için Hamamcıoğlu'nun "Düz bir üye. Ne vasıfla bu projeleri anlatıyor?" yorumunu hayretle karşıladım. Her G.Saraylı üye göreve çağrıldığında koşa koşa gider. O üyenin yönetimde olması ya da düz üye olması asla tartışılamaz. Columbus Projesi hayata geçtiğinde G.Saray, kâr eden bir kulüp haline dönecek. Seçimde ve mali kongrelerde bir araya gelen üyeler, bu proje içinde yer alacaklar ve G.Saray'la birlikte yaşayacaklar. En önemlisi bu proje atıl durumdaki tüm şirketleri bir holding altında birleştirecek, bu isim de 'Ali Sami Yen Holding' olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA