Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu kararları hiç yadırgamadım

UEFA Tahkim Kurulu'nun aldığı kararları bekliyor muydunuz?
Bu kararı yadırgamadım. Cezaların kaldırılabileceğini düşünmüyordum hiç. Fenerbahçe'nin +1'i zaten göstermelik bir cezaydı. Göstermelik kısmını kaldırdılar, geçerli kısmı duruyor. İki kulübümüz, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) Avrupa kupaları kuraları öncesi yürütmeyi durdurma için başvurdu. Şimdi CAS'tan 4-5 ay evvelden karar çıkmaz. Fenerbahçe ve Beşiktaş için CAS'tan çıkacak en olumlu karar ya da Kasımpaşa ya da Bursaspor için en olumsuz karar yürütmeyi durdurma kararı olabilir. Bu yürütmeyi durdurma kararı vermesi için de kulüplerin CAS yargıçlarına verdikleri savunmalarında çok inandırıcı olmaları gerekir. Yani CAS'ın geçmişine baktığınız zaman öyle pek kolay yürütmeyi durdurma kararı verdikleri görülmüyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın dosyaları da çok yüklü ve çok kalabalık bir dosya. Yan i münferit bir iki olay değil. Yürütmeyi durdurma kararının çıkacağını tahmin etmiyorum. Çünkü bu fazla iyimserlik olur. Kimse bu hayale kendini kaptırmasın. Çıkarsa ne mutlu Fenerlilere ve Beşiktaşlılara.

KARANLIK DEĞİL BULUTLU GÖRÜYORUM
UEFA'nın Federasyon'a 'Kararınızı yeniden gözden geçirin' diye baskı yapabileceği iddiaları var. TFF'ye yaptırım olur mu?
Ben aslında Türkiye'de Futbol Federasyonu olduğuna inanmıyorum. Yıldırım Demirören'i de Türkiye'deki kulüplerin seçmediği açık... Beşiktaş'ı batıran, olabilecek en kötü şöhretli bir adam nasıl olur da Federasyon Başkanı olabilir? Aslında Yıldırım Demirören, Mehmet Ali Aydınlar'ın kafasındakini yapmaya uğraşıyordu. Yani F.Bahçe'yi olaydan mümkün olan en az ceza ile kurtarmak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri çok açıktı "Kişilerin işledikleri cezadan dolayı kesinlikle kurumlar cezalandırılmamalı."
Ama UEFA tam tersini yaptı. Kişilerle ilgili şu anda karar yok, müfettişlerden ilave rapor istendi. O raporlar ne zaman gelir, kişiler ne zaman ceza alır bilinmez ama kulüplere apar topar cezayı kestiler. TFF'nin düşündüğünün tam tersini yaptılar. TFF de insanlara ceza verip kulüpleri kurtarmaya uğraşıyordu. Şimdi bu da tabi Federasyon ile UEFA'nın karşı karşıya gelmesi demek... Bu da Türkiye açısından hoş bir şey değil. Nasıl çözülecek? Bunun bir tek çözüm yolu var: UEFA'nın Federasyon'a güveni yok. Bu TFF Başkanı UEFA'ya sahte belge gönderdiği için Beşiktaş kupalardan ihraç edilmişti. Yani düşünün UEFA'ya sahte evrak gönderen adam TFF Başkanı. Onun için yapılması gereken şey derhal bir olağanüstü kongre toplayıp Türkiye futbolunu yönetmeyi hak eden bir Federasyon'un, özgür, kulüpler tarafından seçimini sağlamak. Bu da günümüzün koşullarında bana sorarsanız bir hayal. Onun için geleceği karanlık olmasa bile çok bulutlu görüyorum.

A MİLLİ TAKIMIMIZ DÖKÜLÜYOR...
Gelişmeler Milli Takımı nasıl etkiler?
Milli Takım'ın ne kadar etkilendiği zaten görüldü. A Milli Takımımız dökülüyor, U-20 Milli Takımımız perişan oldu. Efendim 'U-20 organizasyonunu çok iyi yaptık' Geçiniz! Bunlar palavra! Organizasyonu yapanlara, organizasyonun sahipleri çıkarlar teşekkür ederler 'Harikaydınız' diye, adettir, yazılı konuşmadır. Dünyanın en az seyircili U-20 Dünya Kupası'nı yapmayı başarmış bulunuyoruz. Bu da Olimpiyat yolunda çok önemli tabii. Olimpiyatlara talip Türkiye'nin seyircisiz olduğunu dünyaya gösterdik. Yani Türk futbolu en kötü zamanını yaşıyor. Onun için Federasyon'un değişmesi Türk futbolu açısından da iyi olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA