Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Terim şart koşmuş: "Mancini'den az almam"

Türkiye'de ödenen paralara bakarsan Terim'in ücreti fazla.. G.Saray'ın Mancini'ye ödediği parayla, federasyonun Terim'e ödediği para aynı... Demek ki bir konuşma olmuş; ben öyle anladım. Yoksa böyle tesadüf olamaz.

"Bu ülkede bir elemana yılda 5 milyon Euro ödeniyorsa, o bu parayı hak etmek zorunda..."

Milli Takım'da mayıs ayına kadar görev yapacağını söyleyen Fatih Terim, TFF ile 5+2 yıllık sözleşme imzaladı. Yıldırım Demirören'in "Gerçek imza" diyerek sözleşmeyi göstermesi törene damga vurdu. Ne söyleyeceksiniz?
Yıldırım Demirören'le ilgili herhangi bir şey söylemek gereksiz. Dünya üzerinde en az itibar gören bir Federasyon Başkanı...
Şov yaptıysa, yapmıştır! İşin Fatih Terim tarafı önemli...
Öyle anlaşılıyor ki Fatih Terim teknik adamlık kariyerini, Türk Milli Takımı'nda bitirmeye karar verdi. 5+2'nin anlamı bu... "Avrupa'yı-İtalya'yı düşünmüyorum" demek bu... Terim, gerçekten imzasına sadık birisidir. Mancini'ye benzemez, yarın iyi bir teklif alırsa bırakıp gitmez.
Ama anlaşma yaptığı taraf yanlış! Ben Yıldırım Demirören'e güvenip, 5 yıllık anlaşma yapmazdım.

Terim'in alacağı ücret de sıkça konuşulacak gibi görünüyor. Yıllık 3.5 milyon Euro normal mi? Ayrıca TFF'nin Terim ile 'Euro' cinsinden imza atması da ayrı bir eleştiri kaynağı...
Tarafların yerli olmasına karşın Dolar ve Euro üzerinden yapılan anlaşmalar beni fena halde sinirlendiriyor. Yıllardan beri Türk parasının belirli bir istikrar kazandığını görüyoruz. Ama 'ne olur ne olmaz' deyip döviz üzerinden sağlama alma ihtiyacı sürüyor. Yani güvensizlik...
İşin temelinde bu var.
Türkiye'de bugün ödenen paralara ve bugüne kadar Milli Takım hocalarına ödenen paralara bakarsan fazla... G.Saray'ın Mancini'ye ödediği parayla, federasyonun Fatih Terim'e ödediği para aynı... Demek ki öyle bir konuşma olmuş; ben öyle anladım. Böyle bir tesadüf olamaz. Terim "Alacağım para Mancini'den aşağı olmasın!" diye şart koymuş demek ki!

***
Aysal o lafı söylemiştir

Ünal Aysal'ın "Terim para için G.Saray'dan ayrıldı. Bunu herkes böyle bilsin" dediği ileri sürüldü.
Ardından yalanlandı...
Daha önce dediğim gibi; Aysal ağız ishali olmuş...
Bunu tekrar tekrar söylüyorum. Her şeyi söylüyor. Günümüzde söylediğini yalamak, yutmak da kolay... Ne biçim hızlı tepkiler geldiyse hemen 'Ben öyle söylemedim' diye geri almış da olabilir. Yani ikisini de yadırgamıyorum. 'Aysal bu lafı söylemez' diyemem, Aysal bu lafı söyledikten sonra 'söylemedim' demez de diyemem. Ünal Aysal'ın çizdiği portre bunların hepsini yapar.
***
Toroğlu Sabah'ta daha özgür yazar

Erman Toroğlu, "Milli Takım'ın geleceği olmaz" diyerek farklı bir boyut getirdi.
Evvela usuldendir; Erman hocanın, SABAH'a dönüşüne mutlu oldum. Burada Hürriyet'te olduğundan daha özgürce yazacaktır. Hürriyet'in spor servisinin nasıl baskı altında olduğunu iyi biliyorum. Erman'ın oradan niye ayrıldığını da biliyorum. Erman aykırı sesleri, korkusuz çıkarabilen bir spor yorumcusu ve böyle yorumculara her zaman ihtiyaç var. Sabah onun için iyi oldu, o da Sabah için iyi oldu. Tabii bu görüşüne katiyen katılmıyorum. Erman'la uzun yıllar ortak programlar yaptığımız halde anlaştığımız pek görülmemiştir. Milli takımların geleceği olmasaydı, günlük takımlar olsalardı, devamlılığı nasıl olacaktı! Biz o takımları nereden ezberledik?
1954'ün Alman takımını sayayım mı Erman hoca sana, ya da 1962'nin Brezilya takımını sayayım mı?
***
Çocukları ezdirmemek lazımdı

Fatih Terim'in çağırdığı kadroya baktığımızda yeni bir başlangıçtan söz edebilir miyiz?
Terim'in yaptığı doğru... Bir takım yeni insanları deniyor, şans veriyor, bakıyor ve öyle de anlaşılıyor ki bu araştırmalar devam edecek.
Çünkü Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne kadar bir sürü özel maç var. Hayatında Milli Takım'da oynanamamış, oynamayı hayal edememiş adamları bulup çağırıyor, güzel... Bizim de medya olarak bu çabaya yardımcı olmamız lazım. Ben şimdi Ali Çamdalı'nı denemesi gerektiğini düşünüyorum. Yardımcıları Türkiye'yi tarıyor, kendisi de dilerim maçlara gitmeye başlar artık. Senede 5 milyon Euro para alıp da tr-i bünlere gelmezse; ayrı sorular sormaya başlarız. Bu ülke o kadar zengin bir ülke değil.
Bu ülkede bir elemana yılda 5 milyon Euro ödeniyorsa eğer, o bu parayı hak etmek zorunda...
Belarus ve Kuzey İrlanda'nın rakip olarak seçilmesini yanlış mı?
Yepyeni, gencecik bir takım seçmişsin; bunları dünyanın en iyi takımlarından birinin önüne keklik gibi atacaksın ve çocukları ezdireceksin.
Futbolu ve insanları az bildikleri için eleştirenler var. Ama Terim bunları sabırla ve dikkatle okumak zorunda...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA