Türkiye'nin en iyi haber sitesi
VOLKAN ÜSTÜYILDIZ

Abdi İpekçi'de Aslan güler

10 bin taraftarının desteği ile 2. periyotta kontrolü ele almayı başaran sarı-kırmızılılar, ikinci yarının başındaki 14-2'lik seri ile rakibini yıktı ve derbiyi zaferle kapattı

Galatasaray, Fenerbahçe'yi Abdi İpekçi'den üst üste dokuzuncu kez eli boş gönderdi

F.Bahçe 3 gün önce Avrupa şampiyonu Real Madrid'i yenerken, yaptığı yardımlaşmalı savunmayı rakibinin dışardan cezalandıramayışını iyi kullanmıştı. Ama dün Galatasaray, ezeli rakibinin savunmada aldığı riskleri lehine çevirmeyi başarınca sahadan 17 sayılık galibiyetle ayrıldı: 80-63. Ergin Ataman'ın planı kusursuz işledi. Oyun kurucu pozisyonunda eksik görünen G.Saray, Sinan ve Göksenin'in Dixon&Sloukas ikilisine yaptığı baskı ile F.Bahçe hücumlarını sekteye uğrattı. Lasme de müthiş savunma bilgisiyle yardımlarda gecikmeyince F.Bahçe'nin sayı yolları tıkandı. 16-16 biten ilk periyot dışında F.Bahçe pota altını hiç kullanamadı. G.Saray ise 2. periyottan itibaren Mc- Collum ile rakibin penetre savunmasındaki zaaflarını lehine çevirirken, yardımlarda da topu çok iyi çevirip boş adamı bularak rahat şut imkanları sağladılar. Schilb maç boyu 8 asistle rakibinin iki oyun kurucusundan fazla asist yaptı.

GECENİN YILDIZI SCHİLB

39-34 biten ilk yarının ardından 2. yarının başındaki 4 dakikalık G.Saray fırtınasında Schilb ve Sinan'ın 12 sayısı ile gelen 14-2'lik seri ile fark 17'ye çıktı: 53-36. Melih'in üçlükleri ile fark 8'e inse de (55-47) gecenin yıldızı Schilb, Fenerbahçe'ye 'Dur' dıyen isim oldu. Son periyoda 61- 52 önde giren G.Saray, rakibine bir şans daha vermeden maçtan 80-63 galip ayrıldı. Ribaund ve asistte de rakibine üstünlük sağlayan G.Saray'ın top çalma sayısının (10) top kaybından (8) fazla olması F.Bahçe'nin dış adam savunmasındaki zaaflarını bu sezon kaybettikleri üçüncü maçta da adeta yüzüne vurdu. Ataman önde olmasına rağmen 4'te 3 sahada baskı, alan savunması gibi değişik taktikler denerken, Obradoviç'in sadece oyuncu değişiklikleri ile yetinmesi de ilginçti.

'KİTAP GİBİ OYNADIK'
G.Saray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Rakibimiz Avrupa'nın en iyi takımlarından. Derler ya 'Kitap gibi oynadık'… Zaman zaman kitap gibi basketbol oynadık. Bugün herşey çok iyiydi. Galatasaray camiası basketbol takımıyla ne kadar gurur duysa azdır. Abdi İpekçi'deki organizasyonu umarım Eurolegue görüyordur" dedi.

18
Sezon başında Fenerbahçe'nin de gündemine gelen Galatasaray'n yeni yıldızı Blake Schilb dün akşamın yıldızı oldu. 18 sayı, 8 ribaund ve 0 top kaybı ile oynayan 32 yaşındaki Amerikalı oyuncu sahanın en çok sayı atan ve en çok asist asit yapan ismiydi.

ABDİ İPEKÇİ'DEN NOTLAR

ATAMAN'DAN KÜFÜRE ENGEL
Abdi İpekçi'yi dolduran 10 bin Galatasaray taraftarı takımlarına büyük destek verirken zaman zamanda küfürlü tezahüratlar da duyuldu. Bu nedenle bir uyarı yapılırken, Fenerbahçe aleyhine yapılan tezahüratların tekrar başlaması üzerine Galatasaray koçu Ergin Ataman'dan taraftarlara uyarı geldi. Tecrübeli koçun çağrısı sonrası tribünler, küfürlü tezahüratı keserek, Ataman lehine bağırdı.

SİNAN ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ

Geçen sezon Galatasaray'ın 6 kişiyle kazandığı derbideki performansından sonra sarı-kırmızılı taraftarların gözünde başka bir seviyeye yükselen Sinan Güler dün 7'de 0 ile oynadığı ilk yarının sonunda ikinci yarıda attığı 11 sayı ve savunmasıyla yine önemli bir rol oynadı. Milli basketbolcu maçtan sonra Galatasaray taraftarına üçlü çektirerek galibiyet sevincini yaşadı.

'BÜTÜN SORUMLULUK BENİM'
Rakiplerinin sert oyununa karşılık veremediklerini söyleyen Fenerbahçe koçu Zeljko Obradovic, "Oyuncularıma atmosferi ve nelerle karşılaşacaklarını anlattım. R.Madrid'e karşı harika oynuyorlar, bugün (dün) farklı oynuyorlar. Takımdaki tüm sorumluluk bende. Problemlerimizi çözüp önümüzdeki maçlara hazırlanmalıyız" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA