Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kazanmak ama nasıl...

İngilizler'in dediği gibi; "Futbolda değişmeyen ve altı çizilecek olan şey, futbolun kazanmak için oynanan bir oyun olmasıdır."
Manisaspor'un kendi yarı sahasına çekilerek kontratak arayışı, Beşiktaş'ın önde basıp topa sahip olarak oynama isteği, ikisi de kazanmak içindi dün akşam.
İki farklı oyun yapısı da olsa iki ekip de galip gelmek istiyordu.
Bunu başaran Manisaspor oldu.
Eğer yenmek istiyorsanız sadece baskı kurmak ve topa sahip olmak yetmiyor. Bazen savunarak da kontratakla da kazanabilirsiniz Manisaspor gibi...
Quaresma ve Guti'nin yokluğunun Beşiktaş'ı tribün ve saha rengi olarak etkileyeceğini tahmin etmiştim, ama oyunu bu kadar etkileyeceğini hiç düşünmemiştim.

YARATICI OLAMADILAR
Bu sene benim hep desteklediğim riskli bir oyun yapısı var Beşiktaş'ın.
Ama bazen oyun yapısını doğru kurmanız yetmiyor. Bu oyunu hangi oyuncularla, kimlerle oynadığınız da çok önemli. Dün akşamki kadro da yaratıcılık anlamında gerekenleri yapamadı.
Beşiktaş da, Manisaspor da oyunu 40-50 metrede oynamaya çalıştı.
Ama Manisspor birinci bölgede, Beşiktaş üçüncü bölgede bu mesafeyi oluşturmaya çalıştı. Beşiktaş'ın çok önde kurulan savunma dörtlüsü, araya ve arkaya atılan toplarda çok zaaflar yaşadı.
Zaten Manisaspor'un iki galibiyet planı vardı. Kontrataklar ve duran toplar. İkisini kontradan, birini duran toptan buldular.
Demek ki Manisaspor'un kazanmak için uyguladığı oyun planını gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz.

TORAMAN YETERSİZ
Belki alakasız olacak ama ben bir türlü İbrahim Toraman'ın oyununu beğenemiyorum.
Gerek müdahalelerde gerekse savunmanın dengesi açısından yeterli bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum.
Bana göre Manisaspor karşısında bu durum iyice ortaya çıktı.
Biraz da Hikmet Karaman'dan söz etmek istiyorum. Karaman'ın 4. haftası bu Manisaspor'da.
Evet, elinde klasik anlamda söylenen sihirli değnek yok ama oyun stratejisini ve oyun anlayışını doğru kullanmak diye bir kavram var futbolda. Tıpkı Karaman'ın yaptığı gibi...
Hakem Barış Şimşek dün akşam zora giden oyunu iyi bitirerek, başarılı bir yönetim gösterdi.
Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarından sonra söylediğimiz Beşiktaş'ın zorlu rakipler karşısındaki performansıyla ilgili 'acaba'lar, 3-2'lik Manisaspor mağlubiyetle iyice netleşti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA