Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Savunma dörtlüsü ve İbrahim Toraman

Maçtan önceki öngörümüzde, eğer oyunun sete dönmeyip, geniş alanlarda oynanması halinde her iki takım için de gelip gideceğini söylemiştik. İlk yarıda aynen böyle oldu. İki takım da dengeli oyunu değil orta sahayı çabuk geçerek, pozisyon üretmeyi düşündü. Böylesine bir düzende iki santrfor gerek Almeida gerekse de Burak, oyun içinde kayboldu. Burak demişken, şunu da söylemek lazım; sezon başından beri gösterdiği müthiş performans onu özgüven çizgisinden ben merkezli bir oyun anlayışına götürme durumunda. Bu, ona ve takımına çok zarar verebilir.

SORU İŞARETLERİ VARDI
Beşiktaş 11'ini gördüğümde, İbrahim Toraman'lı bir orta saha için soru işaretleri oluştu kafamda. Ancak İbrahim top rakipteyken gösterdiği savunma anlayışı, topa sahip olduğunda ise basit oynaması ile uzun zaman forma giymemesine rağmen hem de farklı bir mevkide, bence dün akşam için kesinlikle işi kotardı. Beşiktaş'ın diğer başarılı bölümü savunma dörtlüsüydü. Belki İsmail zaman zaman aksadı ama Egemen, Sivok ve Hilbert hatasızdılar.
İkinci devre ise 60. dakikadan sonra yavaş yavaş yorulan bir Trabzonspor vardı. Bundan sonra gol pozisyonu üreten taraf, oyunu tam eline alamasa da hep Beşiktaş oldu. Zaman zaman da olsa Quaresma'nın etkinliği ve orta saha, belki de savunmacı diyebileceğimiz Ekrem'in yerine Mustafa Pektemek ile Holosko'nun oyuna girişi Carvalhal'in maçı son bölümde koparma düşüncesinin ispatı gibiydi.
Bordo-mavililer ise eksilip, geri düştükten sonra bana göre geç kalınmış dakikalarda Volkan ve Henrique'yi oyuna aldı. Ama dediğimiz gibi oyunu tekrar lehine çevirmesi için iş işten geçmişti bence.
Şunu da özellikle belirtmek istiyorum Fırat Aydınus için; uzun zamandır olduğu gibi kendine güvenli ve çok iyi bir hakem izletti bize.
NOT: Ve Beşiktaş'ta Alves son dört dakikada oyuna girdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA