Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Tiflis muharebesi

Milli Takım için tek yol vardı; kazanmak.. Yenildiğimizde bizim için kısık yanan Almanya ışıkları sönecekti. Beraberlikte şansımız mum ışığına dönecekti..
"Tiflis'te şavaşırsak kazanırız" düşüncesideki Ersun Yanal Arnavutluk kadrosundan Serkan'ı çıkarıp yerine Fatih'in uyumu için Gökdeniz'i monte etmişti. Müthiş bir ilk yarı izledik. Yüreğimizin ağzına geldiğini hissettik. Maç tempolu başladı. Gürciler inanılmaz ser oynayarak Milli Takım'ı sindirmek ve sinirlendirmek istiyordu. Topla buluştuğumuzda yerden ayağa isabetli oynamaya çalışıyor, kanatlardan hücuma çıkmayı düşünüyorduk. Emre'nin hazırladığı bir ölü top organizasyonunda Hamit ve Tolga'nın birbirini tamamlayan vuruşlarında golü erken bulduk. Ama 1 dakika sonra ceza alanında adam paylaşımını iyi yapamamanın ve Rüştü'nün hatalı çıkışı nedeniyle Amisulasvili'nin kafa golüne engel olamadık.
Kaygan zeminde kısa paslarla topu kullanıp hücuma çıkıyorduk. Gürciler ısrarla sert oynayıp bizi oyundan düşürmeye çalışıyordu. Savunma rakibi karşılamada başarılı oluyor ama Tolga, Toraman ve Koray buluştukları topları amaçsızca ileri doğru vuruyordu. 19'da Emre'nin ortasında Yıldıray'ın yarattığı pozisyonda Kaladze'den seken topu Fatih'in güzel vuruşuyla gole çevirdik. Ama kaleci Devadze ile çarpışan Yıldıray külçe gibi yere düşünce panik yaşadık.
Gole rağmen ahatlamamıştık. Kaybettiğimiz topları kazanmak isterken faul yapıyorduk. Koray ve Tolga'nın kart görmeleri yüreğimiz daralttı. İyi savaşıyorduk. Tiflis'te adeta futbol düellosu yaşanıyordu. 35'te Fatih ikinci kez gürledi, Necati'nin kaybettiği topu kazanıp klas bir şutla köşeye bıraktı. Skor olarak rahatlamıştık. Tempoyu düşürüp, topun bizde kalmasını sağlamamız gerekirken telaştan ve panikten pas hatası yapmaya başladık. Savunmamızın kademeyi kaybettiği anda Iashvili skoru 3-2'ye getirdi.
İkinci yarı kontrolluyduk. Akıllı top kullanıyorduk Gürci kalesine göbekten yükleniyor Fatih'le goller kaçırıyorduk. Koray'ın ve Tuncay'ın golleriyle farkı yakaladık. 3 gün arayla oynadığımız maçları kazanamama kabusunu yendik puanımızı 12'ye yükseltip Almanya'nın ışıklarını yeniden yaktık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA