Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Çapsız kaptan batırdı

Azgın dalgalarda iyi kılavuzluk yapamayan teknik adamın yönettiği gemi batmaya mahkumdur. Galatasaray haftalardır yalpalıyordu; sonunda gemi Antalya'da battı.
Ben bu filmi ikinci kez izliyorum. 1994-95 sezonunda Almanya'nın sıradan hocalarından Saftig ile yola çıkan Galatasaray "Samsun, Antep, Antalya" yenilgileriyle lige havlu atmıştı. Bu kez Sivas, Kayseri ve yine Antalya maçlarında kaybedilen puanlarla şampiyonluk hayal, lig yarışı kabus oldu. Tarihinin en pahalı, en kaliteli, en alternatifli kadrosunu kuran G.Saray yönetimi, iş başına Saftig gibi çapsız Skibbe'yi getirince dibe vurdu. Skibbe ile Şampiyonlar Ligi gitti. Fortis Kupası'ndan elenildi. Şampiyonluk da çok zora girdi. UEFA Kupası'nı soruyorsanız; 'Antalya'daki Galatasaray'ı, Bordeaux evirir çevirir paketler gönderir' derim.
Galatasaray'ın iyi çalışmadığını ve takımda "Futbolcuya dayalı sistem" olduğunu yazmıştım. Bu ortamı önce Skibbe, sonra yönetim güçlendirdi. Futbolcu da arsız oldu. Hepsi, " Kötü oynar yenilirsek medya zaten faturayı Skibbe'ye keser " diyor. Hakem hata yaparsa, futbolcu atılırsa, " Yönetimim bizi korur "düşüncesinde.

AKORTSUZ ORKESTRA
Yönetimin Antalya maçı öncesi futbolculara, " Siz sahada işinizi yapın, biz haklarınızı kimseye yedirmeyiz " şeklindeki konuşması " Herkes suçlanır.. Futbolcular kraldır " anlamına gelmiyor mu? Peki futbolcular ne yaptı, federasyonu cephe açan, MHK'yla çarpışan yönetimini taca çıkardı.
Ergün Penbe'nin " Yıldızlarla maç kazanırsınız. Takım olursanız şampiyonluğu kazanırsınız " sözünü bir kez daha hatırlatayım. Koşmayan, iki metreye pas veremeyen, pozisyon üretemeyen yıldızlar topluluğu Galatasaray Antalya'da takım mıydı? Akordu olmayan orkestraya benziyorlardı. Milli Takım'dan dönen Arda, Ayhan ve Servet'in yürüyecek halleri yoktu. Yenen golde Sabri yine yerinde yoktu; Servet de Ahmet'e eskortluk yaptı.
Lincoln'ün fiyatına kurulan Antalya takımının ruhu, beyni, kalbi, mücadele gücü 10 tane Lincoln ederdi. Beşiktaş'ta oynarken Galatasaray'a hep gol atan Şifo Mehmet, teknik adamlığında puan tokadı attı. Antalyalı her oyuncu tekmeye kafasını soktu. Bunları bir takıma yaptırmak için hoca olmak gerekir. Ne yazık ki; Skibbe'nin de, G.Saraylı oyuncuların da heyecanı ve sorumluluk duygusu körelmiş. Yenilgiler artık kanıksanmış ki; yenen gol bile takımı hırslandırmıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA