Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mücevher Baros

UEFA'nın Champions Dergisi'ne konuşan Rijkaard, "Türkiye'de insanların başarıya bir an önce ulaşmak istemesi durumu zorlaştırıyor. Türkler'de sabır yok" demiş.. İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda'da marka olmuş büyük kulüplerin camiaları başarı gelmedikçe sabırlı olurlar mı veya olmuşlar mı? Ben hatırlamıyorum.
14 yıl şampiyon olmayan Galatasaray en sabırlı kulüptür. Rijkaard da Avrupa'nın sabır sınırlarını zorlamayan kulübü Galatasaray'da çalışmaktadır. Üstelik Galatasaray'da görev yaparken verdiği ilk ciddi röportajda, "Türkiye'de başarılı olmanın kolay olmadığını biliyordum ve bu rekabetçi ortam beni çekti. Ciddi anlamda bir rekabet yoksa, o lig iyi değildir.Türkiye bu açıdan hem tatmin edici hem de motive olmak, yeni bir şeyler başarmak için iyi bir başlangıç yeri" gibi sözleri, "Türkler'de sabır yok" ifadesiyle çelişiyor.
Ancak Rijkaard'ın "Kadro her sezon önemli takviyelerle güçlendirilmeli ve 3- 4 yıl bir arada tutulmalı" sözüne katılıyorum. Galatasaray'ın 4 yıl üst üste şampiyon olmasında ve UEFA Kupası'nın kazanılmasında kadro ve hoca istikrarının payı büyüktü. Ne yazık ki; Galatasaray yönetimi kadro istikrarını sağlayacak yerli ve yabancı oyuncu transferlerini yapamadı.
Rijkaard kalacaksa, oyuncu alımına etki etmeli. Çünkü Türkiye'yi yeterince tanımıştır ve hangi yerli oyuncunun Galatasaray'a katkı yapacağı konusunda kariyeri yeterlidir.

40 YILLIK G.SARAYLI GİBİ
Belediye maçında gözüm hep Baros'un üzerindeydi. Galatasaray yönetimi sözleşmesini uzatma konusunda Baros'a istediği parayı vermelidir. Baros ayağı kırılmasına rağmen korkmayan, yüreğiyle ve 40 yıllık Galatasaraylı gibi oynayan bir futbolcu. Yabancı alacaksan Galatasaray ruhunu sahiplenen Baros tipi oyuncuya ihtiyaç var.
Hagi, Popescu, Taffarel, Capone, tıpkı Baros gibi yürekten oynayan oyunculardı. Baros döndükten sonra Galatasaray toparlandı. Çek yıldız, kaptan Arda'nın dediği gibi ısıran, rakip savunmayı kemiren, takıma enerji pompalayan, önde top tutup takımının hücumda çoğalmasını sağlayan, savunma arkasına sızan, topla dikine hücuma giden ve en önemlisi kafayla ve ayakla öldürücü tek vuruş yapan bir golcü.
Dün de golünü atan Baros sayesinde Keita ve Arda da etkili oluyor, daha iyi top kullanıyor. Galatasaray "Mücevher" değerindeki Çek golcünün kalbini kazanmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA