Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Görünen köy...

Babasını kaybeden Frank Rijkaard'a ve ailesine önce başsağlığı, sonra da Allah'tan sabır diliyorum.
Zorlukları karşılamanın iki yolu vardır.. Ya zorlukları ya da zorluk yaratanları değiştirirsiniz. Bu konuda kararı Galatasaray yönetimi vermelidir.
Bazı futbolcularla Rijkaard arasında "Sevgi elektriği" kesik.
Servet- Rijkaard arasında yaşanan sürtüşme görünen köyün kılavuzudur. Rijkaard'ın, "Servet'in Milli Takım'a dinlenmiş gitmesini istedim" açıklaması sürtüşmeyi kamufle etmektir. Ama güneş balçıkla sıvanmaz. Bu gereksiz ve zamansız sürtüşme Galatasaray'ın Karabük'teki yenilgisinin fitilini ateşlemiştir.
Arda, Baros, Balta ve Servet'in yokluğunda 1.5 yıldır Galatasaray'da olan Rijkaard'dan farklıllığını ortaya koymasını bekledim. Ama yüzüne yansıyan ruh haliyle, belki de babasının acısıyla öyle dağılmıştı ki; çaresizlik içinde kıvranıp durdu. İşte yanlışları:

EMENİKE'Yİ TEK SERVET TUTAR
1-
Karabük yeterince analiz adilmemiş. Takımı taşıyan Emenike-Cernat-Hakan üçlüsü, önlem alınmadığı için Galatasaray'ı bitirdi. Bugün Türkiye'de Emenike'yi durduracak tek adam Servet'tir. Servet'in kadro dışı kalması Galatasaray savunmasını vurdu. Gökhan, Emenike ile başedemedi; sürekli faul yaptı. Dört maçtır kazandığın savunmayı değiştirmek büyük hoca işi değil.
2- Belediye maçında Pino sağda, Aydın solda çok etkiliydi. Aydın'ı kenarda tutup Barış'ı monte etmek, Pino'yu sola kaydırmak akıl dışıydı. Bu hamle kanatları işlemez yaptı.
3-
Cana, Belediye maçında Ayhan'ın iyi oynamasını sağlamış, dikine attığı paslarla göz doldurmuştu. Karabük'te de kötü oynamıyordu. Cana'yı çıkarıp oraya pas özelliği kısıtlı olan Barış'ı cekmek hataydı. Bu, Galatasaray'ın orta saha direncini kırdı.
4- Kötü zeminle ilgili maç öncesi uyardım. Galatasaray, yıldızlar topluluğu (!) olduğu için bir gün önce gidip Karabük'te çalışmadı. 90 dakika boyunca Karabük alışık olduğu zeminde at koşturdu, Galatasaray üst üste ayağa isabetli iki pas yapamadı.
Not: MHK'ye soruyorum; Galatasaray test takımı mı? Böyle bir maça Aytekin Durmaz mı verilir? Çaldığı penaltı komikti, Gökhan'ın Emenike'ye kartlık faulüne devam dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA