Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Alex'in verimi Emre ile artıyor

Aykut Kocaman Bursaspor beraberliğinden ne dersler çıkarmıştı?
Emre'nin dönüşü Fenerbahçe orta sahasına sadece nefes aldırmadı; Alex'in hücumu düşünürek oynamasını sağladı. Emre'nin yokluğunda Alex orta sahada etkili toplar alamıyor; bu yüzden rakip markajdan kurtulmak için sık sık savunmasını önüne gelip top alıyordu. Bülent Uygun, Sivas'da teknik adamlık yaparken ve şampiyonluğa oynarken, Fenerbahçe'nin birçok oyuncusuyla defalarca karşı karşıya geldi Yani Uygun'da rakibin röntgenleri vardı. Alex'e önlem almayı düşünmemesi ve adam markajı uygulamaması Eskişehir'in maçı kaybetmesinde etkili oldu. İster Kadıköy'de; ister deplasmanda olsun Fenerbahçe öne geçtiği hiçbir maçı kaybetmez çünkü takım savunmasını doğru yapıyor.

Geçen haftanın çok eleştirilen ismi Özer kadroda yoktu. Yerinde oynayan Caner golle döndü...
Caner, Manisa'da orta sahanın solunda oynuyordu, başarısı onu önce Rusya'ya sonra da Galatasaray'a taşıdı. Rijkaard, sol önde oynattığı zaman Caner'den verim aldı, sol bekte görev verdiği sürece ise bu verim düştü. Çünkü Caner hücuma çıkmasını ve rakip savunmaların arasına sürpriz koşular yapmasını seven bir oyuncu. Özer, Aykut hocanın gözbebeği ama solda oynamaz. Bu ısrar hem Fenerbahçe'ye hem de Aykut Kocaman'a zarar verdi. Ancak hatadan dönmek de bir erdemdir. Caner tercihi, Fenerbahçe'nin geriye düştüğü maçta galibiyete ulaşmasını sağlayan en önemli faktörlerden biriydi.

Bülent Uygun'la evinde hiç kaybetmeyen Eskişehirspor nasıl teslim oldu?
Eskişehir'in maça çıkan onbiri hatalıydı. Bosna Milli Takımı'nın stoperi Nadareviç'in yerine Diego'yu oynatmak; oyunda kaldıkları sürece sıfır katkıyla oynayan Sezer ve Erkan'a tahammül etmek; bir teknik adamlık hatasıydı. Elinde Pele gibi bir oyuncu varsa; kenarda mı oturur? İkinci yarı girdi, neler yaptığını herkes gördü. Maça Pele ile başlasaydı, Fenerbahçe orta alanı bu kadar kolay hareket edemezdi. Artık bu 2.05'lik basketbol pivotu gibi İvesa'dan Eskişehir'in vazgeçmesi lazım. Ne yere yatmasını biliyor; ne de yan toplara çıkmasını... İvesa, pozisyon algısı zayıf olan ve defansla koordinasyonu yeterli olmayan bir kaleci. Türkiye'ye geldiğinden beri benzer golleri yiyor. Ben olsam bir Türk kaleciyi tercih ederim; ya da daha iyi bir yabancı kaleci alırım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA