Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Trabzon şanslıydı

Seyirci futbolun ruhudur. Seyirci olmadan maç izlemek sessiz film izlemeye benziyor. Hele hele 50 bin kişilik statlarda seyircisiz maç oynamak futbolcuların bile konsantrasyonuna zarar veriyor.
Futbol Federasyonu "seyircisiz oynama" cezasına yeni bir formül bulmalı. Örneğin bu ceza; tarafsız sahada konuk takımın seyircilerinin maça girmesine izin verilerek uygulanabilir. Suçu işleyen G.Saray taraftarıysa Trabzon taraftarının maçı izleyememe günahı olmamalı.
Futbolda çok pozisyona giren değil golü atan kazanıyor. Galatasaray'ın 80 dakika Trabzon'a karşı çok bariz bir üstünlüğü vardı. Topu ayağa isabetli oynayan, kanatlardan yüklenen, savunmaya çabuk dönüp çoğalan ve müthiş pozisyonlar bulan golü daha çok isteyen sürekli Galatasaray oldu.
Bu 80 dakikalık dilimde Galatasaray istek olarak sanki şampiyonluğa oynayan ekip görüntüsündeydi.
Trabzonspor ise dağınık ve savruktu. Colman-Selçuk ikilisi savunmaya daha yakın çakılı oynadıklarından ve risk almadıklarından dolayı Trabzon'u hücuma taşıyamadılar. Karadeniz takımı fizik olarak Galatasaray'a kafa tutamadı.
Trabzon'da aklını ayaklarına taşıyarak oynayan ve sürekli dikine giden Alanzinho orta alanda yeterince destek alamadı. Şenol hocanın top yapma ve çalım atma becerisi yüksek Alanzinho'lyu çıkarması bence hataydı. Jaja-Umut-Burak üçlüsü geriye dönmediklerinden dolayı orta alan üstünlüğünü Galatasaray rakibe hiç vermedi.

SEYİRCİSİOLSA KAZANIRDI
Galatasaray Arda, Sabri, Yekta, Kazım ve Pino ile girdiği gol pozisyonlarında kaleci Tolga'yı geçemedi. Pino'nun Burak'ın golünden önce Culio'ya ya da Arda'ya topu çıkarmayıp şut atması Trabzon'un şansıydı. Maç Galatasaray'ın üstünlüğünde giderken ve Trabzon beraberliğe "Razıyım" derken Kazım'ın 74'te oyundan atılması ve Pino'nun egoizmi kırılma noktası oldu.
Trabzon rakibin sayısal eksikliğini iyi kullandı ve maç boyu bilerek görerek yaptığı tek hücum girişiminde Burak'la liderliğini devam ettiren golü buldu. Burak top tekniği yüksek oyuncu değil ama çok koşuyor çok çalışıyor ve ön önemlisi oynadığı süre içinde hata yapsa da, gol kaçırsa da asla demoralize olmayıp oyundan kopmuyor.
Galatasaray bu maçı seyircisiyle birlikte oynasaydı kopuk kopuk görüntü veren Trabzon'u kesin yenerdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA