Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Ecel terleri

Galatasaray rahat kazanacağı Sivas maçının son 15 dakikasını Engin ve Elmander'in sorumsuzluğu yüzünden korku tünelinde geçirdi. Engin'in sahanın yıldızıyken, İniesta gibi oynarken kaleci Borjan'ın tahriğine kapılıp atılması büyük ihanet oldu. Maç boyu çok koşup çalışan Elmander'in de takımı eksikken rakibin bileğine basıp atılması ihanet hamlelerini perçinledi. Bu ikili Terim'in yarım oyuncuya bile ihtiyacı olduğu dönemde, özellikle Fenerbahçe maçında tribünde olacaklar. Elmander'in yokluğunu Baros doldurur ancak Sivas maçında maestro gibi tüm takımı yöneten Engin'in eksikliğini Galatasaray derbide fazlasıyla hissedecek.
Galatasaray ilk yarının son 5 haftasında "Kırılma noktası" sayılacak takımlarla oynayacak. Dün kazanmak Galatasaray'da özgüvenin geri gelmesi adına önemliydi. Korku tüneli dakikalarına kadar Galatasaray oyunun kontrolünü ve hücum üstünlüğünü elinde tuttu. Sivas'ın hedefi orta alanda Galatasaray'ın pas bağlantılarını kesmek ve Erman-Grosicki, ikilisiyle kontradan golü bulmaktı. Galatasaray daha çok Riera'nın kanadından yüklendi. Oyunun içine eline sokmayan Kazım, doğru pozisyon almadığı gibi kazandığı topları çoğunlukla kaptırdı.
Kimse "Elmander- Baros ikilisi beraber oynamalı" telkininde bulunmasın. Baros yaptırıp attığı penaltıya kadar sahada yoktu. Baros-Elmander ikilisi birbirini tamamlamıyor. Geçmişteki Kovaçeviç- Tanju ikilisi gibi değiller. Çünkü birbirlerinin alanına müdahale ettikleri için verimli olamıyorlar.
Not: Semih'in Rasmussen'e yaptığı harekette ilk görüşüm "Penaltı ve kırmızı kart" idi. TV'den tekrar izledim. Semih topa da, rakibe de vurmuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA