Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Burak-Olcan can yakar

BİR takımın başarısı sadece bir oyuncunun ya da bir antrenörün katkısı ile değil tüm ekibin emeği ile olur. Başarıda hiçbir zaman tek kişi yoktur, daha fazlası vardır. Trabzonspor gol yollarında Burak Yılmaz'a göre dizayn edilmiş bir takım görüntüsü veriyor. Burak da attığı ve attırdığı gollerle Trabzonspor'u sırtında taşıyor. Kaçırdığı ya da kötü bir vuruş yaptığı gol pozisyonlarından sonra asla psikolojik çöküş içine girmiyor. Burak kendisiyle barışık ve mütevazi bir karaktere sahip olduğundan tribünler zaman zaman homurdansa bile asla bozulmuyor ve gol için her türlü arayışı deniyor. Burak'a bir önerim var: Penaltı almak için kendini yere atmana gerek yok, çünkü sen iyi bir golcüsün.
Trabzonspor takım halinde mücadele ediyor ama Burak liderliği ile takımının lokomotifliğini yapıyor. Gol pozisyonlarının büyük çoğunluğunun altında Burak vardı. Sahanın her yerine bastı, kenarlara gelip bir açık oyuncu gibi orta yaptı. Bir gerçek var ki, Olcan Adın'ın katılımıyla hem Burak'ın gol şansı yükselecek hem de Trabzon'un ofans gücü zenginleşecek. Burak-Olcan ikilisinin uyumu arttıkça Trabzon'un verimi de yükselecek.

OLCAN AKIL KATACAK
Olcan da iki kanatta oynayabilen, gerek içeri-dışarı gerekse dar alanda etkili çalımlar atabilen, topla dikine gidebilen bir oyuncu. Bu özellik sadece Alanzinho ve Colman da vardı. Olcan Trabzon'un sadece ofans gücüne değil, topu kullanma becerisiyle akıl yönüne de katkı yapacak.Burak ve Olcan dışında Trabzon'un en iyileri Aykut ve Alanzinho'ydu. Alanzinho rakipten çaldığı topları ya etkili pasa dönüştürdü ya da dikine hızlı hücuma taşıdı. Orta alanda çok çalıştı, iyi mücadele etti. Gördüğü sarı kart gereksizdi, ikinci sarıyı gerektiren faulünü hakem Yunus Yıldırım hoş gördü. Aykut'un mücadelesine ve kanatlara attığı etkili paslara bayıldım. Zokora Afrika Kupası'na gitmeseydi, Aykut oynar mıydı? Aykut'un bu iyi oyunu, Şenol Hoca'nın elini güçlendireceği gibi rekabeti körükleyecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA