Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Görünen köy!

Bir takımın büyük başarılar yakalaması sadece bir oyuncunun ya da bir antrenörün değil, tüm ekibin emeği ile olur. Hiçbir başarıda tek kişi yoktur. Sadece "Biz" diye düşünen takımlar zaferi kucaklar. Galatasaray 34 haftalık lig maratonunda her maçı "Biz" anlayışıyla oynadığı için ve 21 hafta liderlikte haklı oturarak zirvede bitirdi. En önemlisi kazanırken de, kaybederken de oyunun kontrolünü rakiplerine hiç vermedi. Fizik olarak da düşmedi. Galatasaray ligde Fatih Hoca'nın "Kazandığında da, kaybettiğinde de saygı duyulan bir takım olacağız" felsefesini sahneledi.
Bir gerçek var ki; Süper Final'de Galatasaray Arena'da kaybettiği Fenerbahçe maçının dışında her şartta saygı duyulacak takım havasında değildi. Çünkü takım "Biz" diye düşünme refleksini kaybetti. Bu yüzden Arena'da Trabzon'u yenemediler, Beşiktaş'a karşı 2-0 öne geçtikleri maçı 5 dakikada yedikleri iki golle berabere bitirdiler. Queresma, Almeida, Pektemek ve Holosko ikinci yarı kaçırdıkları gollerle Galatasaray'a hayat (!) verdiler. Galatasaraylı oyuncular Fenerbahçe maçında akıllarına bile getirmedikleri berabere kalmanın kıymetini nihayet Beşiktaş maçının sonlarında akıl edebildiler. Neden mi?

ÖNCE MENTAL HAZIRLIK
Galatasaray'ın maçı berabere bitirmesi ve elinde tuttuğu yarım puan belki de şampiyonluk getirecek. Puan eşitliğinde avantajı kaybedeceği için Kadıköy'e geride gitmek Galatasaraylı oyuncularda baskı ve stres yaratabilirdi. Bu burun farkı avantajı akıllı oyuna dönüştürecek doğru analizler ve doğru oyuncu seçimleri yapmak gerekir.
Görünen köy; Galatasaray'ın fizik gücünün yetersiz olduğunu söylüyor. Oyun temposunda ve takım ritminde dağılmalar olduğunu gösteriyor. Bir hafta içinde Galatasaraylı oyuncular Süper Final'de sahaya yansıtamadıkları takım ruhunu, takım yardımlaşmasını dilerim yakalarlar.
Fatih Hoca da öncelikle oyuncularını zihinsel yorgunluktan arındırmalıdır. Futbolda strateji, doğru motivasyon, sakinlik ve sabır mücadele kadar önemlidir. Galatasaraylı oyuncuların yapısı, tecrübesi bu özelliklere bürünecek kapasitededir.
Sonuçta; yayıncı kuruluşun gönlüne göre oldu. Dualar edilen final Kadıköy'e kaldı. Dilerim kimsenin burnu kanamaz, Türk futbol tarihine geçebilecek sıkıntılı bir derbi yaşanmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA