Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Milli Takım'daki değişim 2003 gibi yarıda kalmasın

Abdullah Avcı ile birlikte yeniden yapılanan Milli Takım'ın, Avusturya- Portekiz-Almanya üçgeninde oynadığı 5 maçta aldığı 4 galibiyet geleceğe umutla bakmamızı sağladı. Sezonun kapanmasına rağmen kampa giden 28 futbolcu, arkadaşları tatillerini yaparken sezona yeni başlamışçasına istekli, hırslı, coşkulu bir performans sergilediler. Bu başarının temelini aile olabilme felsefesi ve takımdaşlık ruhunun birlikte sahaya yansıması oluşturuyor. Kampta 9'u yabancı, toplam 18 farklı kulüpten futbolcular biraraya geldi. Zaman tünelinde 9 yıl geriye Fransa'daki 2003 Konfederasyon Kupası'na gidelim. 2002 Dünya Kupası'nda Milli Takım üçüncü olurken kadronun omurgasını 13 futbolcuyla Galatasaray oluşturuyordu. Fransa'daki Mini Dünya Kupası'na dönemin teknik direktörü Şenol Güneş kadroyu % 70 değiştirerek gitti. O kadroda 14 ayrı kulüpten gelen futbolcular, tıpkı Abdullah Avcı dönemindeki gibi aile olup, takımdaşlık ruhunu sahaya yansıtıp üçüncülük elde ettiler. O zaman Türkiye'nin Brezilya'yı evine göndermesi Avrupa'da flaş haber olmuştu ve "Türkler, Avrupa'yı büyüledi" manşetleri atılmıştı.
Şenol Hoca, bu yapılanmaya giderken "Hem yarışıyoruz hem değişiyoruz" sloganıyla yola çıkmıştı. O kadroda 1980 ve 1983 doğumlu oyuncular arasında yer alan Tuncay, Servet, Gökdeniz, Selçuk Şahin, İbrahim Toraman, Fatih Sonkaya, Necati, Hüseyin Kartal ve Serkan Balcı ile birlikte 1978 doğumlu Okan Yılmaz ve Volkan Arslan "Futbolumuzun Yeni Prensleri" olarak gösterilmişlerdi. Ama bu değişimi Euro-2004 elemelerinde devredışı bırakıp eskiye dönünce Portekiz biletini Letonya'ya kaptırmıştık. Oysa 2003'teki başarı sonrası L'Equipe'in Dış Haberler sorumlusu Rick Hagege "Türkiye, Euro-2004'te şampiyonluğun favorileri arasında" yorumunu yapmıştı. 9 yıl sonra Abdullah Avcı ile değişimi yarışarak yapma fırsatını yakaladık. Özellikle Bulgaristan ve Portekiz karşısında uzun süreli hasrete son veren bu kadroda görev yapanların hepsi mücadele ruhunu ve kazanma arzusunu sonuna kadar ortaya koydular.

TEK BANKO VOLKAN
Başarıyı alkışlıyorum. Ancak 2014 elemelerinde nasıl bir 11 ile sahada olacağımızın ipuçlarını hala görememiş olmanın sıkıntısını yaşıyor ve uyarısında bulunuyorum. Bu takımın tek banko oyuncusu kaleci Volkan Demirel. Diğer 10 forma için de, dördü sakatlanıp kamp öncesi kadrodan çıkarılan 31 aday var. Un var, yağ var, şeker var... Sıra helvayı yapmaya geldi. Abdullah Hoca dilerim 15 Ağustos'taki Avusturya maçında bize ideal 11'i yakaladığını gösterir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA