Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Fatih Terim nefes aldı

Beş farklı Rize yenilgisinin ardından G.Antep önünde net galibiyet nasıl geldi?

Bu maç G.Saray'dan çok Fatih Terim açısından çok kritikti. Özellikle Diyarbakır maçındaki kötü futbol ve Rize önündeki kötü sonuçtan sonra Terim, G.Saray camiasında ciddi şekilde tartışılmaya başlamıştı. Bilinen Terim destekçileri bile artık savunulacak tek şeyin kalmadığını düşünüyorlardı. Bu ortamda ve bu maçta da kötü futbol ve kötü sonuç çıksaydı önemli değişiklikler olurdu.

Bu maç Fatih Terim'e nefes alma fırsatı yarattı. Maçın en önemli sonucu bu. Yoksa buradan gelen 3 puanın G.Saray'da neyi değştireceği hâlâ tartışılır.

Şimdi Rize maçından bu yana ne oldu? Yani çok klasik bir laf vardır. 40 yıldır söylenir. Yaralı aslanın silkinişi. Özellikle 5-0'lık mağlubiyet G.Saray'ın bu maça biraz da onur mücadelesi yapmak için çıkmasına sebep oldu.

Bunu maçın ilk 15 dakikasında hemen hissettik. Kaleci dışındaki bütün elemanlar her yere koşuyorlar, her rakibe bastırıyorlar ve birbirleriyle müthiş bir yardımlaşmaya giriyorlar. Bu, Gaziantep'in beklemediği bir direnişti.

Konuk ekibin futbolcuları ve teknik heyeti Diyarbakır ve Rize maçlarının ruhsuz, ölü G.Saray'ını düşünüyor olmalıydılar ki, fena halde şaşırdılar. Sabri, toplara biraz daha kontrollü vursa maç bu 15 dakikada bitebilirdi.

G.Saray, ilk yarıyı genelde bu hırs ve bu hırsın verdiği sürat, yardımlaşma ve baskıyla oynadı. Bu futbol, Gaziantep'i sindirdi ama fevkalade rüzgarlı bir havada ve fevkalade kötü bir zeminde oynandığı için G.Saray'ı da yavaş yavaş bitirmeye başladı.

- Terim'in değişiklikleri doğru muydu?

Volkan 25.dakikadan sonra görünmez oldu. İknci yarıda Murat hiç oyunda görünmedi. Hakan, toplu ve topsuz koşularını bıraktı. Petre silindi. Ayhan'ın adeta dizlerindeki derman çözüldü ve maç birden G.Saray yarı sahasına yığıldı. İşte burada Fatih Terim'in oyuncu değiştirmesi gerekiyordu. Hoca, bu değişiklikte oldukça geç kaldı. Ama G.Antep, G.Saray'ın bu fiziksel düşüşünü farkedemedi ve hızlı ataklar geliştirmeyi başaramadı.

Nihayet Terim, değişikliklere karar verirken bir kontratakta G.Saraylılar'ın da beklemediği bir anda gol geldi. İkinci yarıın başından beri pas özürlü Sabri sahneye çıktı. Ve Hakan Şükür'e tam da onun istediği topu gönderdi. 2-0, Antep'in teslimiyeti oldu.

Fatih Terim, değişikliklerine her zamanki gibi Prates'ten başladı. G.Saray'ın futboluna büyük bir renk getiren Prates, fena halde yorulmuş ve ileri çıkamaz olmuştu ama oyundan daha önce çıkarılması gerekenler vardı. Fatih Terim, birtakım oyunculara nedense güvenmiyor ve güvenmediğini de her fırsatta ortaya koyuyor. Hocasının kendisine güvenmediği yerde futbolcu ne kadar yararlı olur ve ne kadar gelişir düşünmek lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA