Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Futbol zevkini bitirdik..

Mehmet Demirkol "2007'ye kadar futbolun programı belli.. Gelecek yıl Galatasaray şampiyon olacak.. Bunu adımı bildi- ğim gibi biliyorum" dedi.. Etrafıma baktım.. Herkes, ama herkes Mehmet'e katılıyor.. Aramızda, Hürriyet, Milliyet, Vatan'dan arkadaşlar var o gün.. Önde gelen isimler.. Hepsi Mehmet'le paralel düşünüyorlar..
Seneye Galatasaray, sonra Beşiktaş, sonra Fenerbahçe.. Bu yıl Bursa gene kurtarılacak. Kurban edilecek takım İstanbulspor..
Şimdi bunlar belliyken takımlar niye sahaya çıkıp oynuyorlar o zaman..
Mehmet noktayı koydu.. "Peki o zaman biz utanmadan, sıkılmadan nasıl futbol yazmaya devam edeceğiz.. Bu komedide figüran mı olacağız, yoksa kendimize başka meslek mi seçeceğiz.."
İş bu noktaya gelmişse eğer, herhalde yapılacak çok önemli şeyler var..
Türkiye'de futbol kirlendi..
Bakın artık demiyorum ki, bu kirlilikte suç, federasyonun, hakemlerin, kulüplerin, medyanındır.. Çünkü artık orası önemli değil.. Önemli olan futbolun bu kadar kirlenmiş olmasıdır..
Artık bu ülkede hiç kimse, sonuçların sahada alındığına inanmaz oldu. En mertçe, sportmence oynanan maçta bile sonucun sağlıklı olduğuna artık kimseyi inandıramazsınız..
Artık ortada futbol değil komedi oynanıyor ve giderek tribünler geriliyor. Bu inançsızlık, bu her gün yenisi çıkan komplo teorileri yarın kan dökülmesine yol açabilir. Durum o kadar ciddi, o kadar tehlikeli..
Şimdi, haber alıyorum..
Başbakan Yardımcısı ve Spor Bakanı
M. Ali Şahin'in emri ile, bugünkü duruma gelinmesinde kusurları olduğu ileri sürülen Haluk Ulusoy ve Mircea Lucescu hakkında soruşturma açılmış, başbakanlık müfettişleri İstanbul'a gelmişler.
İyi niyetli bir davranış ama çok geç.. Bu artık orman yangınına iki kova ile gitmeye benzer.
İki müfettişin raporları ile bu iş artık çözülmez. Raporlar olumlu çıksa bile kimse aklanmaz..
Türk futbolundaki kiri ancak bir Meclis araştırması kaldırır. Boyutlar o kadar büyük..
Amerika, televizyon yarışmalarındaki şüpheler ve şikayetler üzerine Senato Araştırması yapıyor.. Futbol Türkiye'de TV yarışması ile mukayese dahi edilmeyecek kadar önemli bir konu..
Ana muhalefet CHP, becerip bu araştırmayı isteyemedi. Bugüne dek neyi becerdiler ki zaten.. Üstelik içlerinde her şeyi en iyi bilen Fikret Ünlü gibi bir milletvekili varken..
Her şeyi en iyi bilenlerin birincisi Mehmet Ağar, kaçtır yazdım, sesini çıkaramıyor, bizzat bana en az üç kez söz verdiği halde konuyu Meclis'e getirmedi. Getiremedi. Yakın arkadaşıyım ya beni atlatıyor.. Atlattığını sanıyor. Getiremez.. Çünkü o da Diyarbakır- Elazığ maçından gebe..
O zaman iş iktidara düşüyor.. Spor bakanı ve Başbakan Yardımcısı
M. Ali Şahin, Türk futbolunun masaya yatırılması için girişimleri başlatmalı.. Türkiye Büyük Millert Meclisi'nde kurulacak bir komisyon futbolu soruşturmalı..
İşe Meclis el koyarsa, herkes hiç çekinmeden gider, eteğindeki taşları döker..
Ancak bir Meclis soruşturması sonucu alınacak karar, bu ülkede kaybolan inançları geri getirebilir, ancak bir Meclis soruşturması, tutulacak tarafı kalmayacak kadar kirli futbolu aklayabilir.
Bugün aklanmaya en çok ihtiyacı olan adam Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy.. Mafya ilişkilerinden başlayarak hangi taşı kaldırsanız altından onun adı çıkıyor.
Böyle bir soruşturmanın açılması için en önde gitmesi gereken kişi o.. Çünkü aklanmaya en çok o muhtaç.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA