Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Halk sanatcısına, halkın dersi!..

İbrahim Tatlıses kardeşim, salı akşamı canlı yayında halkın ona verdiği dersi kulağına küpe yapmalı.. İbrahim Tatlıses, kısaca İbo, sevdiğim ve beğendiğim bir insandır..
Hiç kimse bir yere tesadüfen gelmez.. Bir inşaat işçisi bugün ünü sınırları aşmış bir yıldız ise, sebebleri vardır.
Bu sebebler de sadece Allah vergisi ses yeteneğinden ibaret değildir. Ben İbo'yu 25 yıl önce, Erkekçe'yi çıkarmak için İstanbul'a geldiğimde tanıdım.. Daha ilk oturup konuşmamızda, fevkalade zeki ve akıllı olduğunu hissettim. Müthiş hazırcevaptı. Özellikle yaptığı işler, sahne, plak, sinema konusunda kendisini çok iyi yetiştirdiği belli oluyordu.
Hem de nasıl saygılı idi.. Beni görünce ceketini iliklemeye davranmasını, elimi öpecek gibi kavramasını abartılı bulmuştum ilk.. Sonraları hissettim ki, öyle yetişmiş, öyle büyümüş.. Öyle öğretmişler bu Urfa çocuğuna..
Saygı..
Büyüklere saygı.. Yaşça, makamca, gönülce büyüklere saygı..
İşte Anadolu insanının, hepimizin en büyük eksiği, bu öğreti yanlışından doğuyor..
Daha ilkokul birden itibaren okullarda da beynimizi yıkamıyorlar mı?..
"Yasam küçüklerimi sevmek, büyüklerimi saymak.."
Hayır.. Hayır.. Hayır..
Saygının yaşı yok, makamı yok, kıdemi yok.. İnsan sayılır..
Sayılmak için insan olmak yeterlidir.. Yaşına, cinsiyetine bakılmaz.
Oğul babasını ne kadar sayıyorsa, baba da oğlunu öyle saymak zorundadır.. Gerçek budur!.. İnsanı insan yapan gerçek..
..Ve saygı, sayarak öğretilir, döverek değil.. İbo bir gece evvel Aylin'e hem de nasıl saldırdı.. Taa Avustralya'dan gelmiş minnacık bir kız.. Yetişmesi ayrı, görgüsü, geleneği, göreneği, adeti, töresi ayrı..
Ona hoşgörü ile bakmak, onu bir büyük olarak sımsıcak kucaklamak yerine İbo "Ben senin baban yaşındayım" diyerek, kalkıp salonu terk etmekle tehdit ederek, Aylin'in özür dilemesine bile izin vermedi..
Suçu neydi Aylin'in.. Bir hafta önce gene kendisine "Saldıran" İbo'ya cevap vermek.. Ki bence çok yerinde ve çok şirin bir yanıttı, ama bizim yanlış öğretimizde büyüklere cevap vermek olmadığı için İbo'nun tepesi atmıştı.
Sevgili İbo geçen haftanın yayın bandlarını bulsun, kendisini izlesin, bakalım tanıyabilecek mi?.
Deniz Seki de başından beri çanak tutuyordu zaten, İbo'nun Aylin'e yüklenmesine..
Anadolu insanı mazlumun, mağdurun, ezilenin yanında yer alır. Töresi, geleneği budur. Osmanlı'nın kuruluşunu hatırlayın.. 300 kişilik Kayı aşireti, uzaktan şahit olduğu meydan savaşına, hiç ilgisi yokken, yenilmekte olanın yanında girmemiş miydi?..
Türkçe'yi bile doğru dürüst konuşamayan, bu yüzden fikrini bile doğru dürüst ifade edemeyen Aylin'i, İbo kalkıp gider korkusundan baş organizatör ve sunucu Osman Tan da savunmayınca, Aylin yaşlı gözlerle öylece kalakaldı. Yapayalnız.. Çaresiz.. Mutsuz..
..Ve seyreden herkesin kalbini işte o an kazandı.
Ertesi gece Deniz "Aylin elenir, çünkü çok kötü okudu" derken, halk Aylin'i zirveye çıkaran oyları yollamaya devam ediyordu..
İbrahim Tatlıses bir halk sanatçısı.. Halkın verdiği dersi en iyi anlayacak durumda..
Anlayacağını tahmin ediyorum.. Çünkü o, en başta dedim ya.. Çok akıllı ve çok zeki bir adam..

***
Sevgili İbo..
Yolda giderken, iki kocaman adamın bir küçük kızı evire çevire dövdüğünü görsen olaya nasıl müdahele edersin?.
Halk da Aylin'e onu yaptı işte!..

***
Sevgili Deniz..
Popstar, bir şarkı, ses, sanat, sanatçı yarışması değil.. Bir "Yıldız" yarışması.. Yıldız olmak için, ille de sanatçı olmak gerekmez. Yıldızlık başka bir şeydir.
Yıldız olarak doğmaz insanlar genelde.. Piyasa ihtiyaç duyduğu için bilinçli olarak üretilirler, çoğu zaman.. Bazen de bilinçsiz davranışlar, hiç hesapta yokken bir yıldızın doğmasına sebeb olurlar..
Halkın gözlerinin birine çevrilmesine sebeb oldunuz mu, yıldızlık kapısını aralarsınız.
Siz bunu başardınız işte. Şimdi sayenizde herkes Aylin'i izliyor, Aylin'i konuşuyor!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA