Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittinciğim,
Son zamanlarda başımızı, bir de "Töre cinayetleri" belası sardı kardeşim. Millet habire, kızını, bacısını, karısını doğrayıp duruyor.. Bu eskiden de mi bu kadar çoktu da farkında değildik yoksa sonradan mı böyle oldu, valla garip ve vahim bir durum.. 14 yaşındaki Nuran'ı öldüren baba'nın gazetelerdeki fotoğraflarını gördün mü? Ne kadar memnun ve de mağrur bi duruşu vardı. Sanırsın Bin Ladin'i tutsak etmiş Amerikan askeri! Ulan ufacık kızı, ellerini ayaklarını abisine tutturup telle boğmuşsun..Rezilliğin de rezilliği, caniliğin de en caniliği.. Diyecek laf bulamıyorum.. Bunların Türklükle Müslümanlıkla bir ilgisi yok kardeşim..
Şimdi baharla birlikte turistler de gelmeye başladı ya.. Dün Muğla taraflarında yol kenarındaki bi kahvede çay içim dedim.. Yan masadaki Avusturyalı bana "Nuran'ı" sormasın mı? Onların gazeteleri mi yazdı yoksa burada mı duydu.. İnsan utanıyor.. O an yer yarılsın içine gir daha iyi.. Almanya'da mı ne, orada öldürülen kadın da bayağı yankı yapmış. Tv'lerinde göstermişler.. Avusturyalı bana "Siz hep böyle kızlarınızı karılarınızı keser misiniz?" diye sordu.. Bayağı ciddi ciddi soruyor. Şimdi bunlar bizlere bir başka gözle de bakmağa, daha iyi incelemeye başladılar.. Avrupa Birliği filan.. "İlerde hep birlikte yaşayacağımız insanlar" gözüyle bize bakıyorlar.. Ne cevap verecen? Töre, yöre.. Anlar mı? Anlaması da imkansız! Şimdi aynı şeyi Avusturyalı yapsa.. Kaçırılıp iğfal edildi diye kızını telle boğsa.. Gazeteler, TV'ler ballandıra ballandıra anlatsa.. Hadi, biz Türkler durumu anlayışla karşılarız da diyelim ki, o anlık Fransız veya İtalyan olmuşuz, Avusturyalılar hakkında ne düşünürüz Abuzittinciğim..
En hafifinden "Ne barbar adamlar" demez miyiz..
Herhalde şimdi onlar da bizim için böyle diyorlardır. Karısını kızını doğrayan insanlarla aynı camia içinde olmak ister misin kardeşim? Bi töre cinayeti hepimizi birden lekeliyor.. Bir de değil.. Bu yıl peş peşe kaç tane oldu? Cezalar az Abuzittinciğim, cezalar çok az.. Caydırıcılıkla hiç ilgisi yok.. Şimdi Nuran'ın katili yatsa yatsa 4, bilemedin 5 yıl yatar.. Sonra çıkar öteki kızını da keser. Halbuki bilseler ki bu cinayetin cezası ömür boyu hapistir ve gerçekten de ömür boyu içerde kalınır, ekmek keser gibi kıtır kıtır insan kesmezler.
Diyanet İşleri de "Futbolda şike haram mı değil mi?" diye görüş yayınlasın. Futbolla Diyanet İşleri'nin ilgisi ne? Peygamber efendimizin zamanında da lig maçları vardı da orada da mı şike yapılıyordu? Diyanet İşleri futbolla uğraşacağına Doğu'ya, Güneydoğu'ya gitsin, töre cinayetlerine fetva veren hacıları hocaları eğitip adam etsin..
Münasip yerlerinden öperim Abuzittinciğim.
Güneş.

d

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA