Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yanal'ın her şeyi yanlış

Gürcistan maçı için Trabzon'un seçilmesini eleştirmiştiniz. Bugün federasyon yetkilileri bile hata yapıldığını itiraf ediyor.
Seyirciye biz 12.adam deriz. Nerede oyun tıkanır, sıkıntıya girilir, takım zor durumdadır işte o zaman 12. adam tribünden sesiyle, coşkusuyla sahaya girer. Yani böyle olması lazım. Beşiktaş-Gaziantep maçında 4-0 geride olan Beşiktaş'ta seyirci dimdik ayaktaydı. Trabzon'da ise Milli Takım 10 kişi kaldığında dahi o 12. futbolcu oyuna girmeye teşebbüs etmedi. Seyircinin destek olmayacağını biliyordum ama tahmin etmediğim bir şey daha vardı. Saha felaketti. Levent Bıçakçı federasyonu bu maçı Trabzon'dan almaya cesaret edemedi. Neymiş, Fenerbahçeli olduğunu belirten Başbakan bu maça gelecekmiş, Trabzon halkı ile arası düzelecekmiş, bu yüzden de maçın Trabzon'dan alınmaması lazımmış. Bıçakçı gibi uygar, batı kafası ile yetişmiş bir adam böyle bir gerekçeye nasıl evet diyebilir.

Arnavutluk'a kaybeden Yunanistan ile yarın maçımız var.
Yunanistan'ın Arnavutluk yenilgisi benim için sürpriz değil. "Olimpiyat havasında, ligi başlamamış, Avrupa Şampiyonası'nın sarhoşluğundaki Yunanistan bizim için neredeyse çantada keklik" demiştik. Şimdi belki Arnavutlar'a yenilince silkinip toparlanabilirler ama bunu üç gün içinde başarmaları zor. Türkiye-Yunanistan rekabeti de ortada. Fener-Galatasaray kavgası neyse Türk- Yunan çekişmesi de o. Siyasi açıdan ne kadar yaklaşırsak yaklaşalım iş spora geldiğinde kıyamet kopuyor. Her Türk- Yunan maçı, Kıbrıs savaşı oluyor bir yerde. Şimdi Arnavut tokadını yiyince, Türkler'den de bir tokat yememek için biraz harekete geçeceklerdir.

Bizim durumumuz nasıl?
Biz de hazır değiliz. Çıkış noktan yanlış olduğu zaman doğruya ulaşman çok zordur. Doğuya giden bir trende batıya koşarak batıya varamazsın. Ersun Hoca treni yanlış raya koydu başlangıçta. Her şeyi yanlış hocanın. Trabzon'da seyircinin tepkisini görünce Gökdeniz ile Hüseyin'i sokuyor sahaya. Denizli seyircisini tavlamak için Ersen Martin'i oynattığı gibi... Böyle milli takım hocalığı olmaz. Her yaptığı şeyde bir açık veriyor Ersun Yanal. Kafasında billurlarmış bir şey yok. Trabzon'da üç tane forvetle sahaya çıktı; Fener santrforu Tuncay, Galatasaray santrforu Hakan, Trabzon santrforu Fatih. Bu bir düşünce tarzıdır. Sonra bakıyorum üçünü birden oyundan aldı. Nasıl düşünce tarzıdır ki bu, siyahken beyaza döndürüyorsun, 180 derece çeviriyorsun? Takımı bu üç forvete göre kurmuşsun, sonra üçünü birden oyundan alıyorsun. Bir B planı da yok. Ne yaptığını biliyor, ne de yapacağını. Kafası darmadağınık. Trabzon'da şunu oynatayım, Denizli'de bunu oynatayım. Peki Yunanistan'da kimi oynatacak? Evvelden Rum kökenli futbolcularımız vardı, şimdi onlar da yok. Rüzgara göre yelken açmakla bir yere varamazsın. Dümen elinde olacak. Yoksa rüzgar seni istediği yere götürür.

Size göre Atina'da nasıl bir 11'le başlamalıyız?
Bu konu Gürcistan-Yunanistan maçları kadrosu açıklandığında tartışılmalıydı. Sanıyorum, Gürcistan maçında gereken dersleri almıştır ve elindeki kadrodan en doğru 11'i çıkaracaktır. Ama benim kadrom bu mu olurdu, benim 11'im bu mu olurdu Yunan maçından iki gün önce tartışılacak bir konu değil. İsimler değil, genel tutumu tartışmamız lazım gibi geliyor bana.. O da herhalde Yunan maçından sonra olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA