Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İtibarı on paralık Galatasaray!..

Özhan Canaydın, sonunda Galatasaray'ın itibarını her yönü ile "On paralık" etmeyi başardı.. Türk spor tarihinin en saygın, en onurlu, uluslararası en tanınmış, en bilinen ve en aranan kulübü Galatasaray maddi manevi tükendi. İnsanlar artık "Galatasaraylıyım" demeye utanır oldular..
Ve bu Kongre, Canaydın'ı ısrarla seçen Kongre..
..ve bu Divan, Galatasaray'a ve tarihine sahip çıkması gereken Divan..
..ve Galatasaray'ı Galatasaray yapan tarihin yaşayan tüm başkanları..
..hepsi üzerlerine ölü toprağı serpilmiş gibi susup oturuyorlar..
Galatasaray'ın tarihinin hiçbir devresinde yaşamadığı zilleti, ölü gözlerle seyrediyorlar.
İnsanda bir tutam Galatasaraylılık kalmasa bile, biraz utanma olur..
Geçen hafta sonunda Fener-Galatasaray maçları manşette idi.. Voleybol ve basketbolda.. Bu iki spor dalını sadece Türkiye'ye değil, Ortadoğu'ya getiren kulüptür Galatasaray. Rekabet olsun diye Fenerbahçe'de bu şubelerin açılmasına destek olan da..
Ama bakın?..
Galatasaray'a.. Mücadele dahi edemiyor.. Futboldan sonra, sportif oyun dallarında da şamar oğlanı.. Nerede, hangi spor dalında Fener-Galatasaray maçı varsa, Fener tokatlıyor Galatasaray'ı, yere seriyor.. Fener'e yenilmek vukuatı adiye haline geldi Galatasaray için.. İnternet dalga geçiyor. Genç Parti kazanırsa, Galatasaray Fener'i yenecekmiş.. Cem Uzan vaatlerinden..
Yenilmekten de acısı nedir bilir misiniz?..
Voleybol maçından çıkan bir Fener yöneticisi "Biz tam kadro ordaydık. Galatasaray'dan ilaç için tek yönetici gelmemişti, takımının maçına.. Voleybol antrenörü kendi arabası ile getirip götürüyormuş maçlara" dedi.. Aslanın düştüğü hallere bakar mısınız?.
İş sadece spor değil.. Manevi itibar da on paralık..
Koskoca Galatasaray'ı Sahip Som'un peşine takınca, 50 milyonluk proje ile 100 milyon şavullamaya kalkıp rezil olunca, dünya bankalarının kapıları kapanınca iş Seyrantepe'ye kalınca, Galatasaray'ın son itibarı da sıfırlandı. Galatasaray duruşu, tavrı da bitti. Seyrantepe mühürü Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde ya.. "Emret başbakanım.."
"Galatasaray'ın gerekirse delegelerini değiştir, imzaları tamamla!."
"Emret başbakanım.."
"Kulüpler Birliği'ndeki başkanlık forsunu kullan.. Onları da ikna et!.." "Emret Başbakanım.."
Bugün görünen tablo budur.
Görünmeyen tablo daha hazin..
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaraylı olduğu bilinen Haluk Ulusoy'dan nefret ediyor. Onu yıkmak için elinden geleni yapıyor. Yerine bir Fenerli geçirecek..
Bu konuda en büyük yardımcısı Özhan Canaydın.. Galatasaray Başkanı, sırf kişisel menfaatleri için Aziz Yıldırım'ın dümen suyuna girdi. Galatasaraylı Başkanı indirip Fenerliyi seçtirmek için yırtınıyor..
O Aziz Yıldırım ki, Özhan Canaydın Fener stadına maça gittiğinde elini sıkmayan, "Hoş geldin" demeyen, 90 dakika boyu yanında oturup yüzüne bakmaya tenezzül etmeyen Fenerbahçe Başkanı. Galatasaray Başkanı Canaydın şimdi bu Fener başkanının dümen suyunda.
Şimdi söyleyin bakalım, ağalar paşalar, Galatasaray'ın itibarı kaç paralık?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA