Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Pazar neşesi

Bu haftaki Pazar Neşemiz Yıldırım Tuna'dan, kırmızı noktalı bir klasik.. Adam kız arkadaşı ile gittiği Paris'in meşhur Lucas Carton restoranında ısmarladığı 1928 Mouton şarabını suratını ekşiterek "Bu 1928 Mouton değil.." diye geri göndermiş.. Baş garson masasına gelerek özür dilemiş ve müşterisinin 'Nasıl anladığını' öğrenmek istemiş..
"Benim adım Phillipe Rothschild.." demiş adam,"O şarabı ben yaptım.." Tekrar tekrar özür dilemiş baş garson, "Evet.." demiş, "Size sunduğum şarap Clerc Milon 1928 idi.. Mouton bittiği için bunu göndertmiştim.. Mouton ile aynı kasabanın şarabı.. Üzüm kaliteleri aynı, aynı anda topladınız, aynı metotla ezildiler, benzer fıçılara koydunuz, birbirlerine o kadar yakınlar ki.. Tatlarının aynı olması gerekmez mi?.."
Rothschild, baş garsonun kulağına eğilmiş, "Bu gece eve gidince kız arkadaşını soy" diye fısıldamış, "İki parmağını kızın en nazik iki noktasına dokundurup tadına bak.. Birbirine çok yakın iki noktanın bazen ne kadar farklı aromalara sahip olabileceğini göreceksin!."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA